banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Βαριά πρόστιμα για παράνομες καύσεις σε Αχαΐα και Ηλεία

Η Πυροσβεστική επέβαλε πρόστιμα 1.875 ευρώ σε τρεις πολίτες για καύση απορριμμάτων και ξηρών χόρτων
Φωτιά καύση κλαδιά

Σε μία σειρά αυστηρών ελέγχων, οι τοπικές αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέβαλαν πρόστιμα ύψους 1.875€ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πολιτών που παραβίασαν την ισχύουσα νομοθεσία, πραγματοποιώντας παράνομες καύσεις απορριμμάτων και ξηρών χόρτων σε αγροτικές και υπαίθριες εκτάσεις στη Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου, στην Τοπική Κοινότητα Καρδάμας, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 1.875€ σε ημεδαπό για καύση απορριμμάτων σε αγροτική έκταση. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, όταν ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας επέβαλαν δύο πρόστιμα ύψους 1.875€ σε πολίτες στην περιοχή Γλαύκος, του Δήμου Πάτρας και στην περιοχή Μικρουλαιίκα, του Δήμου Ερύμανθου, στην Αχαΐα για καύση απορριμμάτων και ξηρών χόρτων, αντίστοιχα.

Η καύση απορριμμάτων και χόρτων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την πρόκληση πυρκαγιών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστροφές. Οι παραβάσεις αυτές δείχνουν την έλλειψη ευαισθητοποίησης ορισμένων πολιτών, οι οποίοι παραβλέπουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την πρόληψη πυρκαγιών.

Η αυστηρή εφαρμογή των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, καθώς οι περιβαλλοντικές συνέπειες μπορούν να είναι ανεπανόρθωτες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis