banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Τουριστική άνοδος στην Πελοπόννησο με αιχμή την Αργολίδα

Η Πελοπόννησος καταγράφει θετικές μεταβολές στον τουριστικό τομέα τον Ιούλιο 2024, με την Αργολίδα να ξεχωρίζει για την αύξηση στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Ξενοδοχείο έπιπλα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιούλιο του 2024, ο τουριστικός τομέας της Πελοποννήσου παρουσίασε σημαντική άνοδο, με τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης να σημειώνει αύξηση 5,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023.

pinakes (1)

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εμφάνισε αύξηση 20,4% στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης, η οποία αντανακλά τη σταθερή ζήτηση που παρατηρείται στις τουριστικές περιοχές της περιοχής.

Η συνολική αξία του κύκλου εργασιών για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης στην Αργολίδα ανήλθε στα 144,9 εκατομμύρια ευρώ το 2023, συνεισφέροντας το 0,7% του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου πανελλαδικά. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η τοπική οικονομία τα τελευταία χρόνια, η αύξηση αυτή δείχνει τη δυναμική του τουριστικού τομέα στην περιοχή, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε επίπεδο Πελοποννήσου, η Κορινθία συνέβαλε επίσης σημαντικά, με κύκλο εργασιών 175,3 εκατομμύρια ευρώ το 2023, ενώ η Μεσσηνία σημείωσε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών με 199,9 εκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 1,0% του συνόλου.

Η αύξηση της ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες στην Αργολίδα, με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Ναύπλιο, η Ερμιονίδα και η Επίδαυρος, καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, συμβάλλουν καθοριστικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου συνεχίζουν να αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης για την περιφέρεια.

pinakes (6)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis