banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Το χειρόγραφο του Κολοκοτρώνη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Σημαντική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Παράρτημα Τρίπολης του Πολεμικού Μουσείου για την ιστορική επιστολή του Κολοκοτρώνη, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου.
Σπάνιο χειρόγραφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Peloponnisos EXPO

Μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Παράρτημα Τρίπολης του Πολεμικού Μουσείου. Τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Μουσείου στην Τρίπολη, θα παρουσιαστεί και θα εκτεθεί η χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ένα αντικείμενο μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας.

Η ιστορική αυτή επιστολή, που πρόσφατα αποκτήθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, θα παραχωρηθεί στο Μουσείο για μόνιμη έκθεση, αναδεικνύοντας τη συμβολή του Κολοκοτρώνη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η επιστολή θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα εκθέματα της ενότητας που αφορά την Ελληνική Επανάσταση, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δουν από κοντά ένα τεκμήριο της ηρωικής εποχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διδάκτορας γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, Γιώργος Πραχαλιάς, θα μιλήσει για τη σημασία της επιστολής και τον ρόλο του Κολοκοτρώνη στην Ελληνική Ιστορία. Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών αρχών όσο και του κοινού που ενδιαφέρεται για την ιστορία της Επανάστασης.

epistoli kolokotroni

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis