banner home design 800x400

Πελοπόννησος: Καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις σήμερα 21/9

Γενική πρόγνωση καιρού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Σταθερή θερμοκρασία με τοπικές συννεφιές σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία

Σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, η Πελοπόννησος αναμένεται να απολαύσει μια ήπια και σχετικά ζεστή ημέρα για την εποχή. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές, με λίγες τοπικές νεφώσεις να εμφανίζονται κατά διαστήματα, ιδιαίτερα στα κεντρικά και ορεινά τμήματα.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σταθερές, κυμαινόμενες από 22°C έως 27°C, χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, κυρίως από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Ο καιρός ανά νομό

Ας δούμε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στις πέντε βασικές περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου:

Αργολίδα: Ηλιοφάνεια και ήπιοι άνεμοι

Στην Αργολίδα, η ημέρα θα ξεκινήσει με καθαρό ουρανό και ηλιοφάνεια. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 22°C το πρωί μέχρι και 27°C το μεσημέρι.

Το απόγευμα ενδέχεται να εμφανιστούν λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, 3 με 4 μποφόρ από δυτικές κατευθύνσεις.

Αρκαδία: Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά

Η Αρκαδία θα δει συνδυασμό ηλιοφάνειας και τοπικών νεφώσεων, κυρίως στις ορεινές περιοχές του Μαινάλου και του Πάρνωνα.

Στα πεδινά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 18°C το πρωί έως 25°C το μεσημέρι. Στα ορεινά, η συννεφιά θα είναι πιο έντονη τις απογευματινές ώρες, χωρίς ωστόσο να αναμένονται βροχοπτώσεις. Άνεμοι ασθενείς, δυτικοί 3-4 μποφόρ.

Κορινθία: Αίθριος καιρός με μικρή πιθανότητα συννεφιάς

Στην Κορινθία, ο καιρός θα είναι αίθριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με μικρή πιθανότητα για σύντομη εμφάνιση τοπικών νεφώσεων το απόγευμα, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της περιοχής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή, με μέγιστες τιμές γύρω στους 26°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, 3 με 5 μποφόρ, κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Μεσσηνία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στα δυτικά

Στη Μεσσηνία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, κατά τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 23°C το πρωί έως 27°C το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ, κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Λακωνία: Ήπιος καιρός με ηλιοφάνεια

Στη Λακωνία, η ημέρα θα είναι γενικά καλή, με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, κυμαινόμενες από 22°C έως 26°C.

Ο άνεμος θα είναι ασθενής, με ταχύτητες έως και 4 μποφόρ, προερχόμενος από δυτικές διευθύνσεις. Καθόλου βροχές δεν αναμένονται για την περιοχή.

Σύνοψη

Συνοψίζοντας, σήμερα στην Πελοπόννησο η μέρα θα είναι καλοκαιρινή, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές για εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ οι τοπικές νεφώσεις δεν θα προκαλέσουν ανησυχίες για βροχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version