banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Με πληροφορίες από το εξωτερικό η σύλληψη του 55χρονου στο Άργος

Εφόδοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποθέσεις διακίνησης Παιδικής Πορνογραφίας

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια στο Άργος και την Κρήτη, στο πλαίσιο έρευνας για υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οι έρευνες οδήγησαν σε συλλήψεις και σχηματισμό δικογραφιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένας 55χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Άργος, ο οποίος προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρίπολης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για έναν 71χρονο συνταξιούχο από την Κρήτη. Στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκαν φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ στο σπίτι του 71χρονου εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη.

Διεθνής συνεργασία

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν διαδικτυακή εφαρμογή για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τον 55χρονο και δικογραφία τακτικής διαδικασίας για τον 71χρονο. Οι έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων οδήγησαν στην κατάσχεση ψηφιακών πειστηρίων.

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis