banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Νέα εφαρμογή “My Street” για την καταπολέμηση της παράνομης κατάληψης δημόσιων χώρων

Το “My Street” στοχεύει στη διαχείριση και τον έλεγχο της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιων χώρων, όπως πεζοδρόμια και πλατείες, από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης.

Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας My Coast, που επέτρεψε στους πολίτες να καταγγέλλουν παραβάσεις σχετικά με την παράνομη χρήση παραλιών κατά τη θερινή περίοδο, η κυβέρνηση εισάγει μια νέα εφαρμογή για τις πόλεις. Το “My Street” στοχεύει στη διαχείριση και τον έλεγχο της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιων χώρων, όπως πεζοδρόμια και πλατείες, από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης.

Η νέα αυτή εφαρμογή θα επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν παραβάσεις που αφορούν αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίων χώρων από τραπέζια και καθίσματα εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ. Με τη χρήση QR codes, που θα είναι τοποθετημένα έξω από καταστήματα, οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τη νόμιμη χρήση του χώρου, αλλά και να καταγγέλλουν παραβιάσεις. Το “My Street” αναμένεται να βελτιώσει τη διαφάνεια στη διαχείριση των κοινών χώρων, ειδικά σε αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου το φαινόμενο της παράνομης κατάληψης είναι συχνό.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της κυβέρνησης, η τεχνολογία θα παίξει κεντρικό ρόλο στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της νομιμότητας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τόνισε τη σημασία της εφαρμογής εργαλείων όπως το My Street για την προστασία του δημόσιου χώρου και την ενίσχυση της νομιμότητας στην καθημερινότητα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την εποπτεία και τη διαχείριση των κοινών χώρων, επιβάλλοντας αυστηρότερα πρόστιμα για παράνομες καταλήψεις. Οι νέες διατάξεις προβλέπουν τριπλασιασμό των προστίμων, καθώς και κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων σε περιπτώσεις μη πληρωμής των επιβληθέντων προστίμων εντός τριμήνου. Εφόσον τα πρόστιμα δεν καταβληθούν, τα κατασχεμένα αντικείμενα θα μπορούν να δημοπρατηθούν ή να καταστραφούν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis