banner home design 800x400

Πιτσαρία στο Τολό δέχεται πρόστιμο 1000 € για μη σωστή σήμανση κατεψυγμένων προϊόντων

Η παράλειψη ένδειξης «κατεψυγμένο» σε αχιβάδες και μύδια κοστίζει ακριβά μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αργολίδας

Σε μια προσπάθεια προστασίας των καταναλωτών, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας επέβαλε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ σε γνωστή πιτσαρία στο Τολό. Η παράβαση αφορούσε την απουσία της ένδειξης «κατεψυγμένο» στον τιμοκατάλογο για τα είδη «αχιβάδα» και «μύδια», γεγονός που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία και παραπλανά τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επεβλήθη το πρόστιμο στην πιτσαρία, εξαιτίας παράβασης που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε πριν μερικές ημέρες.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Αργολίδας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ανάπτυξης. Η παράλειψη αυτή, που αφορά την ενημέρωση του καταναλωτή για τη φύση των προϊόντων, επέφερε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε είδος, δηλαδή συνολικά 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα καταστήματα εστίασης υποχρεούνται να αναγράφουν με σαφήνεια στον τιμοκατάλογο ποια προϊόντα είναι κατεψυγμένα, με στόχο την πλήρη ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version