banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Λουκέτο στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο: Διακοπή κυκλοφορίας και αντιδράσεις

Οι πολίτες απαιτούν την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης
proastiakos

Η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο, μέρος του Προαστιακού Δικτύου που εξυπηρετεί τη Δυτική Ελλάδα, αντιμετωπίζει την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κοινό. Η γραμμή αυτή, που κατασκευάστηκε με υψηλό κόστος για τους Έλληνες και Ευρωπαίους φορολογούμενους, αποτελεί μια κρίσιμη σύνδεση με πόλεις της Πελοποννήσου.

Η Hellenic Train (ΗΤ), η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτό το τμήμα, κάτι που ροκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να ζητούν άμεσες λύσεις τόσο από την εταιρεία όσο και από το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι πολίτες απαιτούν την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ενώ παράλληλα ζητούν την έναρξη διαδικασιών για την προμήθεια νέων συρμών, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΓΟΣ) που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Hellenic Train.

Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων μετακίνησης στο συγκεκριμένο τμήμα έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των επιβατών, ειδικά των εργαζόμενων και φοιτητών που εξαρτώνται από το Προαστιακό και Περιφερειακό Δίκτυο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis