banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κόντρα Aναγνωσταρά – Καχριμάνη για Δωρή

Η ένταση μεταξύ του Γιώργου Καχριμάνη και του Παναγιώτη Αναγνωσταρά κλιμακώνεται, με επίκεντρο την κατάσταση στη ΔΕΥΑΝ και τον ρόλο του τωρινού προέδρου, Σ. Δωρή.

|

Χρόνος ανάγνωσης

4 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κόντρα Aναγνωσταρά – Καχριμάνη για Δωρή
kaxrimanis anagnostaras

Η ένταση μεταξύ του Γιώργου Καχριμάνη και του Παναγιώτη Αναγνωσταρά κλιμακώνεται, με επίκεντρο την κατάσταση στη ΔΕΥΑΝ και τον ρόλο του τωρινού προέδρου, Σ. Δωρή.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Καχριμάνης, εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία του για την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση υπό τη διοίκηση Δωρή, κάνοντας λόγο για “τρομοκρατημένους υπαλλήλους” και εργασιακό περιβάλλον γεμάτο φόβο.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, πρώην δήμαρχος Ναυπλίου, απάντησε έντονα, καταλογίζοντας στον κ. Καχριμάνη ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΝ.

Η δήλωση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΝ, Γιώργου Καχριμάνη

Ο Γιώργος Καχριμάνης σημειώνει για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΝ τα εξής:

Νιώθω την ανάγκη να πω δυο λόγια για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κος Δωρής στην ΔΕΥΑΝ .Η ΔΕΥΑΝ όπως συνήθιζα να λέω δεν είναι τα δίκτυα και τα αντλιοστάσια. ΔΕΥΑΝ είναι οι άνθρωποι της . Ολοι αυτοί που από την πρώτη μέρα ίδρυσης της παλεύουν να λειτουργήσουν την πιο συνθέτη και ζωτικής σημασίας υπηρεσία του Δήμου μας. Καθημερινός αγώνας σε αντίξοες συνθήκες και υπό ένα μισθολογικό καθεστώς που εξαρτάται από την ιδια την ευημερία της και όχι από την κρατική επιχορήγηση. Ως διοίκηση επενδύσαμε σ αυτή την εργασιακή ειρήνη και το αποτελεσμα ήταν χαρούμενα βλέματα και άνθρωποι έτοιμοι να υπερβάλλουν εαυτό για το καλό της ΔΕΥΑΝ . Συνέπεια αυτής της σχέσης ήταν όλοι μαζί να παραδώσουμε στην κοινωνία έργα 50 εκ ευρώ.

Τους τελευταίους 9 μήνες οι ίδιοι άνθρωποι ζουν τον απόλυτο τρόμο. Όταν επισκέφτηκα τα γραφεία της υπηρεσίας εκείνο που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν το τρομαγμένο βλέμα όλων των υπαλλήλων. Άνθρωποι που δεν τολμούσαν να μιλήσουν χωρίς να ρίχνουν κλεφτές ματιές στο θεωρείο μήπως τους παρακολουθεί ο πρόεδρος. Λίγο χειρότερη ήταν η κατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι ήταν με συμβαση ορισμένου χρόνου. Αυτοί υπέφεραν. Προσβολές λεκτικές , επιθέσεις και τραμπουκισμοί ήταν συχνά φαινόμενα. Πριν από λίγες μέρες το περιστατικό με τον Ηλία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι προσπάθειες του σωματείου των εργαζομένων να εξηγήσουν στον κο Δωρή τις συνέπειες της συμπεριφοράς του χτύπαγαν σε τοίχο. Νιώθω λίγο υπεύθυνος που δεν μιλήσαμε λιγο νωρίτερα για όσα συνέβαιναν. Ευτυχώς που δεν ζήσαμε κάτι πολύ χειρότερο.

Τέλος θέλω να πω ότι παρ όλες τις δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν χρειάστηκε τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι ποτέ δεν σκέφτηκε το κεφάλι να χτυπήσει τα πόδια γιατί φιλοσοφία μας ήταν διοίκηση και εργαζόμενοι να είναι ένα σώμα“.

Η απάντηση του πρώην δημάρχου Ναυπλιέων, κ. Αναγνωσταρά

Στα όσα δήλωσε ο κ. Καχριμάνης, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς απαντάει τα εξής:

Τώρα τι να πω;Έχετε δει την ταινία: κοίτα ποιος μιλάει; Μιλάει ο Καχριμανης! Ο άνθρωπος που κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ φέσωσε, χρέωσε την επιχείρηση κατά 12.000.000€.

Το 2011 όταν έφυγα από τον Δήμο (Απρίλιο 2012) η επιχείρηση είχε υποχρεώσεις 6.500.000€. Με ένα τεράστιο έργο αποχέτευσης λυμμάτων που κάναμε κατασκευάζοντας δίκτυα αποχέτευσης σε όλη την παλιά πόλη Ναυπλίου, στο ευρύτερο Ναύπλιο,στην Άρια στον Εξώστη στα Πυργιώτίκα στα Λευκάκια κλπ. Και πήραμε δάνειο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το τεράστιο έργο προστασίας του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και τις θάλασσες μας!

Από τα 6.500.000 το 2011 επί δημαρχίας Κωστουρου το χρέος αυξήθηκε,επί προεδρίας Λυκομητρου (έως 2019) στα 9.500.000€. Από το 2019 μέχρι το 2023 επί προεδρίας Καχριμανη το χρέος εκτοξεύθηκε στα 22.000.000€.

Από τον οικονομολόγο Καχριμανη. Όχι γιατί δεν είχε γνώσεις αλλά γιατί λειτούργησε εντελώς τυχοδιωκτικά και ψηφοθηρικα ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.

Έφτασε σε σημείο να μην πληρώνει τους λογαριασμούς ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι η ΔΕΗ δεν θα κόψει το ρεύμα στα αντλιοστάσια και απο την άλλη άφηνε ανεισπρακτους λογαριασμούς 9.000.000€ από επιχειρηματίες και δημότες για να τους χαϊδεύει και να υφαρπαζει την ψήφο τους.

Δεν τον ενδιέφερε η σωστή λειτουργία της ΔΕΥΑΝ. Να μην στεναχωρήσει τους υπαλλήλους.

Και ήρθε ο Δωρης να βάλει τάξη.

Σε μια νοοτροπία ετών. Σωστά το έκανε όμως με λάθος τρόπο και του το είπα.

Δεν μπορεί όμως κανένας να τον κατηγορήσει για τον αγώνα που δίνει για διαφανεία στην επιχείρηση,σωστή λειτουργία των υπαλλήλων και περικοπών στα ανεξέλεγκτα έξοδα.

Ποσο μάλλον ο Καχριμανης που λίγες μέρες πριν φύγει από πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ έσπευσε να δώσει παράνομα 3.000.000€ σε εργολαβικη εταιρία.

Τον έχω ρωτήσει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο να μου απαντήσει γιατί το έκανε.

Η απάντηση του ήταν ότι αυτός δεν ήξερε ως πρόεδρος τίποτα οι υπάλληλοι το έκαναν στους οποίους είχε εμπιστοσύνη. 3.000.000€ δόθηκαν παράνομα και ο πρόεδρος δεν ήξερε.

Καχριμανη το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρεις;

Και αν αυτά που υποστηρίζω στο δημοτικό συμβούλιο και κάνεις την πάπια η αυτά που γράφω είναι ψέματα γιατί δεν δοκιμάζεις να μου υποβάλλεις μήνυση, αγωγή η ότι άλλο θέλεις;

Μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός. Άκουσε την συμβουλή μου.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis