banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τι ισχύει για την Πελοπόννησο

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Ο καιρός

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, ο καιρός στη χώρα μας θα παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές με την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων.

Γενικά Χαρακτηριστικά

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Πιερίας, των Σποράδων, της βόρειας Εύβοιας και της Φθιώτιδας, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα. Ενδεχομένως, πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη δυτική Κρήτη. Από το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

Άνεμοι και Θερμοκρασία

Οι άνεμοι θα είναι γενικά μεταβλητοί και ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα για την Πελοπόννησο

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι νεφελώδης με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι χαμηλότερη, γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι αναμενόμενες. Στις περιοχές της Φθιώτιδας και της βόρειας Εύβοιας, τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά μέχρι το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis