banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτεί η αντιπολίτευση μετά τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΝ

Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων υπέβαλαν κοινό αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΔΕΥΑΝ

Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων, «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα», «Νέα Εποχή» και «Ναυπλία Ενωμένη», συνένωσαν τις δυνάμεις τους και υπέβαλαν κοινό αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αιτία για την επείγουσα αυτή ενέργεια είναι το πρόσφατο φραστικό επεισόδιο και η λεκτική επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου από τον Πρόεδρο της επιχείρησης, κ. Δωρή.

Όπως αναφέρουν, η κατάσταση στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου είναι εξαιρετικά τεταμένη, με τον Σύλλογο Εργαζομένων να καταγγέλλει ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά επαναλαμβανόμενα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σοβαρή διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης.

Οι παρατάξεις απαιτούν άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για τις προτεινόμενες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Σκοπός τους είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας και η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίνεται επιτακτική προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και η ευημερία των εργαζομένων της.

Το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Αναλυτικά, το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε

Προχωρούμε σήμερα από κοινού οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» σε γραπτό αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου, με την επαναλαμβανόμενη απρεπή συμπεριφορά του προέδρου της επιχείρησης κ. Δωρή και την λεκτική επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος ΑΜΕΑ της επιχείρησης από τον πρόεδρο με αποτέλεσμα τη μεταφορά και νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Ναυπλίου σύμφωνα με το ψήφισμα των εργαζομένων.

Τέτοια γεγονότα είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Παρακαλούμε λοιπόν κατά τις κείμενες διατάξεις και κατά το νόμο προβλεπόμενης παρούσας γραπτής αίτησης να συγκαλέσετε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο και συμπεριλάβετε στα θέματα της Ημερήσιας 

Διάταξης τα εξής:
1. Συζήτηση επί του σοβαρού αυτού θέματος που έχει ανακύψει στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου
2. Επίσημη ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για το συμβάν
3. Συζήτηση για το τι προτίθεται να πράξει από εδώ και στο εξής η Δημοτική Αρχή με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΝ δεδομένου ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει εκφραστεί με το ψήφισμά του και δεν δίνει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις.

Η αγωνία μας είναι έκδηλη αφού μια τέτοια πράξη είναι εις βάρος του συμφέροντος της πόλης μας, η οποία είναι πάνω από όλους και όλα.

Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειες σας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis