banner home design 800x400

Motor Oil: Βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς

Τρείς οι τραυματίες, με εγκαύματα πρώτου βαθμού στο χέρι ο ένας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Motor Oil: Βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες με την φωτιά που προκλήθηκε στα παλαιά διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Η φωτιά προκλήθηκε στα κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή, κατά την οποίο πραγματοποιείται καθαρισμός από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα σε αυτή.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα κατάσβεσης που υπάρχουν εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις της Motor Oil καθώς και 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες, και από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία.  Ηδη, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. 

Τρείς ελαφρά είναι οι τραυματίες απο την φωτιά. Ένας εργαζόμενος της Motor Oil φέρει εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στη συνέχεια στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης με ελαφρά εγκαύματα. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις.

Στους κατοικους της περιοχής εστάλη μήνυμα απο το 112 για εκκένωση της περιοχής χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παρέμεινε στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παρέμεινε στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Παράλληλα η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια. 




Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version