banner home design 800x400

Αυστηροί κανονισμοί για τα κινητά στα σχολεία – Ξεκίνησε η εφαρμογή στο Άργος

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μια σειρά αυστηρότερων κανονισμών για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται τα αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία σε όλη τη χώρα. Όπως φαίνεται και από την πινακίδα που τοποθετήθηκε στην είσοδο σχολείου στο Άργος, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να απενεργοποιούν τα κινητά τους και να τα τοποθετούν στις τσάντες τους πριν εισέλθουν στο σχολικό χώρο, προωθώντας έτσι ένα πιο ασφαλές και συγκεντρωμένο μαθησιακό περιβάλλον.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μια σειρά αυστηρότερων κανονισμών για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, ενισχύοντας το υπάρχον πλαίσιο και θεσπίζοντας πιο σκληρές ποινές για τους παραβάτες. Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν την κλιμάκωση των ποινών, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και την οριστική αποβολή των μαθητών που δεν συμμορφώνονται, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο:

  1. Απαγόρευση Κινητών: Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα κατά την παρουσία τους εντός του σχολικού χώρου. Ο περιορισμός αυτός ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων.
  2. Απαγόρευση Ηλεκτρονικών Συσκευών: Δεν επιτρέπεται η κατοχή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου. Εξαιρούνται μόνο οι συσκευές που παρέχονται από το σχολείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών.
  3. Χρήση Ηλεκτρονικών Συσκευών από Εκπαιδευτικούς: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές μόνο για τις ανάγκες της διδασκαλίας, τηρώντας τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών.
  4. Αποφυγή Ανάρτησης Φωτογραφιών και Βίντεο: Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αποφυγή δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο μαθητών στους ιστότοπους των σχολείων. Αυτά θεωρούνται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, και η ανάρτησή τους επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων.
  5. Κάμερες Ασφαλείας: Απαγορεύεται η λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, όπως ορίζεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αυτά τα μέτρα έχουν στόχο να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας των μαθητών, καθώς και να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μειώνοντας τους περισπασμούς και την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας στο σχολικό περιβάλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version