banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Προβληματισμός στην Ασίνη για το αποχετευτικό δίκτυο – Κάτοικοι αναφέρουν αποκλεισμό οδού από το έργο

Προβληματισμό και ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι της οδού Σκανδάλη στην Ασίνη σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάζεται στην περιοχή
Λύση για το αποχετευτικό του Κρανιδίου

Προβληματισμό και ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι της οδού Σκανδάλη στην Ασίνη σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάζεται στην περιοχή. Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε ο anagnostis.org, ένα τμήμα του δρόμου μήκους περίπου 100 μέτρων, που εξυπηρετεί εννέα κατοικίες, δεν περιλαμβάνεται στο έργο. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν τυχαία για τον αποκλεισμό αυτόν στις 28 Αυγούστου και, όπως αναφέρουν, δεν υπήρξε καμία πρότερη επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη αυτή, οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στη ΔΕΥΑΝ, όπου παρέπεμψαν τους ενδιαφερόμενους στον διευθυντή τεχνικών έργων. Ωστόσο, οι πολίτες αναφέρουν πως ο διευθυντής δεν φάνηκε να έχει γνώση ούτε για το ακριβές σημείο των εργασιών ούτε για τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, κάτι που ενέτεινε την ανησυχία τους. Μετά από πιέσεις, οι κάτοικοι κατέθεσαν αίτηση για την επίλυση του ζητήματος και προγραμμάτισαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ, Σωκράτη Δωρή.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν έλαβαν κάποια συγκεκριμένη απάντηση στην αίτησή τους, ούτε πληροφορίες μέσω των τηλεφωνικών επικοινωνιών τους. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ, οι κάτοικοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις απαντήσεις που έλαβαν, οι οποίες χαρακτήρισαν ως “ανεπαρκείς”. Σύμφωνα με τους επιστολή, η κύρια αιτιολογία που παρουσιάστηκε ήταν ότι η μελέτη του έργου είναι παλαιά και δεν έχει επικαιροποιηθεί, γεγονός που φέρεται να αφήνει εκτός κάλυψης τον συγκεκριμένο δρόμο.

Επιπλέον, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι τους ζητήθηκε να αποδείξουν ότι οι οικοδομές τους δεν είναι παράνομες, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες άδειες, τοπογραφικά διαγράμματα και νομιμοποιητικά έγγραφα. Παρά τις διαβεβαιώσεις για αυτοψία από τον πρόεδρο, όπως αναφέρουν, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στην περιοχή, ενώ δεν υπήρξε επίσης καμία επικοινωνία από τον Δήμαρχο, Δημήτρη Ορφανό, παρόλο που είχε κληθεί από τους κατοίκους για να επιληφθεί του ζητήματος.

Η υπόθεση αυτή έχει δημιουργήσει αίσθηση στην τοπική κοινότητα, καθώς οι κάτοικοι της οδού Σκανδάλη θεωρούν ότι η κατάστασή τους αντανακλά έλλειψη σεβασμού και ισονομίας προς όλους τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, επισημαίνουν κακή λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών και ζητούν άμεσες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται μόνο για ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά για ένα ζήτημα που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ομαλή καθημερινή λειτουργία των υποδομών της περιοχής τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis