banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περ. Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφει μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Προέδρου ΕΦΕΤ
Πτωχός υπογραφή ΕΦΕΤ / ptoxos ipografei EFET

Σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με τον Πρόεδρο του  Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Αντώνη Ζαμπέλα υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας έγινε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπύρου Ζαχαριά και υπηρεσιακών παραγόντων με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2024-2025 μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων με σκοπό την διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, διασφαλίζουμε την υγεία των πολιτών και την προστασία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων στην αγορά τροφίμων. Τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή  σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Βασικοί στόχοι:

  • Η ενίσχυση συνεργασίας και του συντονισμού των αρμόδιων Αρχών για την υλοποίηση προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για το 2024 και 2025 με την εφαρμογή κοινών πρακτικών των υπηρεσιών σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στην αγορά.
  • Η διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών και κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών.
  • Η διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών.
  • Η υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους ξένων αποστολών.
efet4

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis