banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην 88 η ΔΕΘ

88η ΔΕΘ

Το νέο παραγωγικό μοντέλο για τις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το οποίο προωθείται μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης νέων επενδυτικών σχεδίων
και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της 88 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ptoxos kalliris deth 88h

Από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενημέρωναν στο Περίπτερο 15, Stand 43 του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τους πολυάριθμους επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος και τις νέες ευκαιρίες ενίσχυσης των τοπικών κοινωνικών που προκύπτουν κατά τη μεταλιγνιτική εποχή στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

kalliris

Η δυναμική παρουσία του Προγράμματος ΔΑΜ στη φετινή ΔΕΘ ήταν εμφανής και στην εκδήλωση μετίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, περνάμε σε νέα εποχή», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο,
7/9/2024, η οποία προσέλκυσε πολύ κόσμο και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση και με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, κ. Γεώργιο Αμανατίδη και κ. Δημήτρη Πτωχό, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στο θετικό αντίκτυπο του Προγράμματος, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι: «Μόνο μέσα από την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας οι νέες και οι νέοι των περιοχών αυτών θα παραμείνουν στον τόπο τους, θα επενδύσουν και θα δημιουργήσουν. Μόνο μέσα από την βιώσιμη ανάπτυξη θα επιστρέψουν στον τόπο τους συμπολίτες μας που έχουν φύγει στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΔΑΜ, τους τελευταίους 22 μήνες, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες της ΔΕΘ στο Πρόγραμμα ΔΑΜ υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, επισημαίνοντας ότι: «η επιχειρηματικότητα προβληματίζει και ανησυχεί, αλλά και συνδράμει σε μια νέα εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν τα επενδυτικά σχέδια μέσα στο 2025, με προοπτική να προκύψουν 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Θέλουμε να πάμε στη νέα εποχή και να μείνουν τα παιδιά στον τόπο μας. Αυτό θέλουμε και αυτό επιδιώκουμε».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis