banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Καλαμάτα: Θερμή υποδοχή για το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 και συνεχίζεται έως την Τετάρτη 18 του μήνα
Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτα

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου είναι γεγονός και το κοινό της Καλαμάτας επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 και συνεχίζεται έως την Τετάρτη 18 του μήνα.

Εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους προσήλθαν το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Χορού και απόλαυσαν μουσικοθεατρικά δρώμενα, ανάγνωση παιδικών βιβλίων από τους/τις συγγραφείς τους, έπαιξαν δημιουργικά παιχνίδια με επίκεντρο πάντα το παιδικό βιβλίο, συμμετείχαν σε εικαστικά εργαστήρια.

Στην έμφαση που δίνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις» στα παιδιά και στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την παρουσία του στο Φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θέτει σε προτεραιότητα τα παιδιά και τις ανάγκες τους, και μέσα από τη διοργάνωση του 5ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας αλλά και τώρα μέσα από το νέο θεσμό που γεννιέται το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, αποδεικνύει ότι επενδύει στα παιδιά που είναι και το μέλλον της πόλης.

Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτα

Στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας συμμετέχουν 30 συγγραφείς και περιλαμβάνει 26 βιβλία από 14 Εκδοτικούς Οίκους. Παίρνουν μέρος 15 σχολεία ενώ βοηθούν 80 εθελοντές από τους οποίους 44 είναι εκπαιδευτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι: η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας-Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης,  και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ενώ συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Filmhouse Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ενώ συμμετέχουν και έχουν παρουσία βιβλιοπωλεία της πόλης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis