banner home design 800x400

Φτιάχνει κόμμα ο Καμπόσος; Αυτή τη φορά έφυγε μόνος του από τη Ν. Δ.

Έκλεισε οριστικά την πόρτα με το κυβερνών κόμμα ο πρώην δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του, κόβει και πάλι – οριστικά αυτή τη φορά – τις επαφές του με τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Καμπόσος.

«Με την απόφαση του προέδρου τυπικά είμαι πάλι στον χώρο από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ» δήλωνε τον Ιούλιο 2023 ο πρώην δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, πέντε χρόνια μετά την διαγραφή του με αφορμή σχόλια που είχε κάνει σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, για να ξαναφύγει οικειοθελώς σχεδιάζοντας – σύμφωνα με όσα συζητούνται στο Άργος – την δική του πολιτική διαδρομή.

Φτιάχνει κόμμα ο Καμπόσος;

Θα φτιάξει κόμμα ο Δημήτρης Καμπόσος, θα ενταχθεί σε άλλο υπάρχον κόμμα, ή θα μείνει απλός παρατηρητής της πολιτικής κατάστασης από το Άργος, είναι το ερώτημα που μένει αναπάντητο αυτή τη στιγμή, μετά την Κυριακάτικη μεταμεσονύχτια δήλωσή του ότι κατέθεσε αίτηση διαγραφής από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τονίζει: «Εις ότι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι υπέρ του Λαού των Ελλήνων και των Αξιών του Ελληνισμού, από άλλα μετερίζια, ακολουθώντας τον δρόμο της Τιμής, όπως έκαναν χιλιάδες άλλα στελέχη του κόμματος πριν από εμένα».

Τρεις μέρες νωρίτερα είχε γράψει σε κοινωνικό δίκτυο: «ου περί χρημάτων και αξιωμάτων  τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής. Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Ιδανικά μας, τα ιερά και τα  όσια της φυλής και του έθνους. Σε μερικούς δυστυχώς όλα αυτά είναι άγνωστες λέξεις. Κρίμα». Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία του Καμπόσου, με στρατιωτική στολή, από τα νιάτα του.

Ο κος Κομπόσος με δήλωσή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται σε μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «διέγραψε από μόνη της τις ιδέες για τις οποίες αγωνιστήκαμε χρόνια με αρχηγούς όπως ο Κ. Καραμανλης, ο Αβέρωφ, ο Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς… Δεν είναι το κόμμα μας πια, γι αυτό έστειλα αίτηση για την διαγραφή μου».

Γιατί φεύγει και πού πάει ο Καμπόσος

Στην αίτηση διαγραφής από τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Καμπόσος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγωνίστηκα επί 40 και πλέον χρόνια μέσα από τις τάξεις της μεγάλης Δημοκρατικής Πατριωτικής Παράταξης για την προώθηση των αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ξεκινώντας από την ΔΑΠ, συνεχίζοντας στην ΔΑΚΕ καθηγητών και ενεργοποιούμενος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (13 χρόνια Δήμαρχος και 9 χρόνια Πρόεδρος ΠΕΔ)

Είχα την τιμή να βρεθώ δίπλα σε μεγάλους πολιτικούς αγωνιστές και να συμβάλω και εγώ ώστε η Πατρίδα να παραμένει ακέραια και η Κοινωνία να λειτουργεί στηριγμένη στην Ορθοδοξία, την Οικογένεια και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Με λύπη μου διαπιστώνω, εδώ και πολύ καιρό, ότι το κόμμα που αφιέρωσα τη ζωή μου έχει ξεστρατίσει.

Δεν προστατεύει πια τις αξίες του Ελληνισμού, δεν διαφυλάσσει την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας, δεν πιστεύει στο κύτταρο της παραδοσιακής Οικογένειας και στηρίζει κυβερνήσεις και οργανισμούς που δρουν εις βάρος του Εθνικού Συμφέροντος κάνοντας συνεχείς παραχωρήσεις σε κράτη εχθρικά προς εμάς».

Ακόμα αναφέρεται σε πρώην στελέχη του περιβάλλοντος Σημίτη που ανήκουν πλέον στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας: «Με πόνο ψυχής, διαπιστώνω ότι όλη η υπομονή και η ανοχή που επέδειξα αποδείχθηκαν χωρίς αποτέλεσμα», για να καταλήξει: «Παρακαλώ, να με διαγράψετε άμεσα από τα μητρώα μελών, αυτής της Νέας Δημοκρατίας, και από κάθε κομματική θέση που τυχόν κατείχα.

Εις ότι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι υπέρ του Λαού των Ελλήνων και των Αξιών του Ελληνισμού, από άλλα μετερίζια, ακολουθώντας τον δρόμο της Τιμής, όπως έκαναν χιλιάδες άλλα στελέχη του κόμματος πριν από εμένα».

Ο Δημήτρης Καμπόσος μη έχοντας πλέον την ανάγκη στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία, αφού τελείωσαν εδώ και καιρό οι δημοτικές εκλογές, προφανώς κάποιο σχέδιο έχει, το οποίο θα αποκαλύψει σταδιακά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version