banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Τον Δεκέμβριο εκλογές για νέα διοίκηση

Ο συνολικός αριθμός των Αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι 21
Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας οι εκλογές θα γίνουν εξής: 

Πέμπτη 5η Δεκεμβρίου 2024, στην Κυπαρισσία (Δημαρχείο Τριφυλίας) & ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως 6 το απόγευμα.

Παρασκευή 6η Δεκεμβρίου 2024, στην Πύλο (Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος) & ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως 6 το απόγευμα.

Σάββατο 7η Δεκεμβρίου 2024, στην Καλαμάτα (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) & ώρες από τις 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2024, στην Καλαμάτα (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) & ώρες από τις 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

Ο συνολικός αριθμός των Αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι 21 και η κατανομή ανά τμήμα του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

Τμήμα ΕΜΠΟΡΙΚΟ 6 έδρες

Τμήμα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) 5 έδρες

Τμήμα ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ) 5 έδρες

Τμήμα ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ 2 έδρες

Τμήμα ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 1 έδρα

Τμήμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2 έδρες

Στους εκλογικούς καταλόγους θα συμπεριληφθούν τα μέλη που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εγγραφής τους στο Επιμελητήριο, της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 4/12/2023) και έχουν τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις.

Ταμειακώς ενήμερα θεωρούνται τα Νομικά Πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλλει τα τέλη τήρησης μερίδας ΓΕ.Μ.Η. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος 2023, ενώ οι Ατομικές Επιχειρήσεις θεωρούνται ταμειακώς ενήμερες, εφόσον έχουν καταβάλλει τα τέλη τήρησης μερίδας ΓΕ.Μ.Η. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος 2023 ή την ετήσια συνδρομή έτους 2023 στο Επιμελητήριο, καθώς και τυχόν οφειλόμενες υποχρεωτικές συνδρομές παρελθουσών χρήσεων.

Όσα Μέλη του Επιμελητηρίου επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα ή να ψηφίσουν, πρέπει να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις το αργότερο μέχρι την 25-10-2024 ώρα 15.00 καταληκτική ημερομηνία.

Οι υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού περιλαμβάνει για κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου τουλάχιστον τον διπλάσιο του αριθμού των εδρών του οικείου τμήματος. Ο αριθμός των υποψηφίων ανά συνδυασμό από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που έχουν τα προσόντα του εκλογέα βάσει των άρθρα 72 & 73 του ν. 4497/2017 (Α΄171) της επιμελητηριακής νομοθεσίας, διατελούν μέλη του Επιμελητηρίου, είτε ατομικά είτε ως μέλη εταιρειών τουλάχιστον για τα δύο συνεχόμενα τελευταία έτη (χωρίς διακοπές), πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ή διατελούν μέλη του Επιμελητηρίου για τρία συνολικά έτη, (είτε συνεχόμενα, είτε διακεκομμένα), αθροιζόμενα την 5ετία πριν την ημερομηνία των εκλογών.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τον επικεφαλής του συνδυασμού στη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής (στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Πλ. 23ης Μαρτίου – Καλαμάτα), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τελευταία προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας 04-11-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.

Στις προθεσμίες που είναι καταληκτικές ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ:

α. Καταβολής τελών ή συνδρομών στις 25-10-2024 ώρα 15.00.

β. Υποβολής εντύπων Υπόδειξης Εκπροσώπων για να ψηφίσουν την 27-11-2024 ώρα 15.00.

γ. Υποβολής Αιτήσεων Υποψηφιοτήτων για να εκλεγούν 04-11-2024 ώρα 15.00.

Έντυπα αιτήσεων υποψηφιότητας, υπευθύνων δηλώσεων και δηλώσεων εξουσιοδότησης εκπροσώπων των Νομικών Προσώπων χορηγούνται από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας www.mcci.gr

Για πληροφορίες Τμήμα Μητρώου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας:  Τ. 27210 62200 & [email protected]

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis