banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αντιπαράθεση στη Μεγαλόπολη: Ο Μιχόπουλος καταγγέλλει “Λασπολογία και Ψέματα” από τον Χριστογιαννόπουλο

Η αντιπαράθεση των δύο παρατάξεων αποκαλύπτει βαθιές πολιτικές και διοικητικές διαφορές
mixopoulos dimarxos megalopolis

Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, απευθύνθηκε στον κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες για αδιαφανείς πρακτικές και κακή διαχείριση από τη νέα δημοτική αρχή είναι ανυπόστατες.

Η απάντηση του κ. Μιχόπουλου αφορούσε τη συνεχή κριτική που ασκεί ο κ. Χριστογιαννόπουλος, πρώην δήμαρχος, και την οποία ο νυν δήμαρχος θεωρεί ψευδή και κακόβουλη.

Ο κ. Μιχόπουλος τόνισε πως η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε έναν δήμο σε κακή κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και υπηρεσίες, όπως η πυρασφάλεια, η συντήρηση σχολικών κτιρίων και η λειτουργία των οχημάτων του δήμου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος δικαιολόγησε την ανάγκη να προχωρήσει σε επείγουσες αναθέσεις έργων, επισημαίνοντας ότι όλες οι πράξεις του ήταν απολύτως νόμιμες και εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο, κατηγόρησε τον κ. Χριστογιαννόπουλο για προσπάθεια παρεμπόδισης των λύσεων που έχει προτείνει η τρέχουσα δημοτική αρχή, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει καμία μελέτη ή χρηματοδότηση για το έργο, σύμφωνα και με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αναφορικά με τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ. Μιχόπουλος τόνισε ότι επέλεξε να προχωρήσει ο δήμος με τους δικούς του όρους, ενώ άφησε υπαινιγμούς για πιθανές σχέσεις του κ. Χριστογιαννόπουλου με συγκεκριμένες εταιρείες.

Τέλος, ο κ. Μιχόπουλος σχολίασε την τοξικότητα της παράταξης του κ. Χριστογιαννόπουλου, τονίζοντας ότι η αλήθεια θα επικρατήσει και ότι οι πολίτες θα δουν τα πραγματικά αποτελέσματα της δημοτικής αρχής.

Η αντιπαράθεση των δύο παρατάξεων αποκαλύπτει βαθιές πολιτικές και διοικητικές διαφορές, οι οποίες φαίνεται πως θα συνεχίσουν να απασχολούν το πολιτικό σκηνικό του δήμου Μεγαλόπολης.

Η δήλωση του δημάρχου Μεγαλόπολης, Κωνσταντίνου Μιχόπουλου

Στη δήλωσή του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος σημειώνει:

“Κύριε Χριστογιαννόπουλε, από όποια θέση και αν βρίσκεστε στον Δήμο, δυστυχώς για τους δημότες προσφέρετε κακές υπηρεσίες!

Πάντα προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τον απύθμενο εγωισμό σας και την αλαζονική σας συμπεριφορά, βγάζοντας την αβάσταχτη εμπάθειά σας προς τη νέα Δημοτική Αρχή αλλά και στους δημότες του Δήμου Μεγαλόπολης. Αφού προσπαθείτε από την πρώτη στιγμή με κάθε τρόπο, να σταματήσετε το έργο της δημοτικής αρχής με συκοφαντίες και ψέματα. Κύριε Χριστογιαννόπουλε, σχετικά με τα δελτία Τύπου και τις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαιώνετε την τοξικότητα της παράταξης σας. Κατηγορείτε εμάς για απευθείας αναθέσεις έργων για το πρώτο εξάμηνο της θητείας μας, όταν το ίδιο ακριβώς διάστημα και εσείς είχατε κάνει αναθέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Και μάλιστα την στιγμή που οι πράξεις μας είναι απολύτως νόμιμες, με την έγκριση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και αφού μας παραδώσατε ένα Δήμο σε πλήρη εγκατάλειψη, με ένα μηχανολογικό εξοπλισμό σε πλήρη ακινησία.

Μερικά παραδείγματα είναι η έλλειψη πυρασφάλειας του κλειστού γυμναστηρίου, των παιδικών σταθμών, των σχολείων και του Πνευματικού Κέντρου, οι επείγουσες βλάβες-συντηρήσεις των οχημάτων, τα προβληματικά δίκτυα ύδρευσης και ο καθαρισμός της πόλης και των χωριών. Έργα απαραίτητα για τους δημότες που τα αντιμετωπίσαμε με επείγουσες διαδικασίες. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι σαφέστατο και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης σύμφωνα και με πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση και δεν υπάρχει μελέτη.

Το πραγματικό ερώτημα είναι η δική σας στάση!!! Αφού με κάθε τρόπο προσπαθείτε να βάλετε εμπόδια στις λύσεις που έχουμε βρει για την ανέγερση του μουσείου. Δυστυχώς όμως για εσάς δεν θα τα καταφέρετε. Σε ό,τι αφορά τους Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων, έχουμε επιλέξει (όπως οι περισσότεροι δήμοι της χώρας) το έργο να εκτελεστεί από τον Δήμο με τους δικούς μας όρους και όχι από συγκεκριμένες εταιρείες του χώρου. Η προδέσμευση που αναφέρετε στην ανάρτηση σας, αφορούσε δέσμευση χρημάτων για λογαριασμό εταιρειών και όχι του Δήμου. Και αυτό το κρύψατε από τους πολίτες στην ανάρτηση σας. Εσείς όμως, κύριε Χριστογιαννόπουλε, γιατί έχετε τόσο μεγάλη πρεμούρα και ανησυχία; Επιθυμούσατε να είχαμε επιλέξει κάποια συγκεκριμένη εταιρία; Ή μήπως ανησυχείτε πως δεν θα μπορούμε να φορτίσουμε την ηλεκτρική μινιατούρα που εσείς προμηθευτήκατε με 396.552 χιλ. ευρώ; (Παραθέτουμε σχετική φωτογραφία και τα στοιχεία αγοράς του μηχανήματος)

Ψεύδεστε συνεχώς ότι έχει θεσμοθετηθεί η διακριτή διαφορά του 10% υπέρ του Δήμου Μεγαλόπολης και ενώ σας έχουμε καλέσει αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας παρουσιάσετε την σχετική απόφαση (ΦΕΚ-Υπουργική απόφαση), εσείς δεν το κάνετε και επιμένετε στα ψέματα σας. Το 2023 είσαστε εσείς δήμαρχος και είχατε πλήρη γνώση όταν γινόταν η διαβούλευση για τα κριτήρια των προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις, γνωρίζατε ότι δεν υπάρχει διακριτή διαφορά, ότι το ποσοστό του 50% που αντιστοιχεί στη Μεγαλόπολη και μένει αδιάθετο θα μεταφέρεται στους όμορους Δήμους και δεν κάνατε τίποτα να το αποτρέψετε, το μόνο που κάνατε είναι να το αποδεχθείτε και να το κρύψετε από τους πολίτες.

Κύριε Χριστογιαννόπουλε, για τα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, την επιχειρηματικότητα, το Βιοτεχνικό Πάρκο στο Ψαθί και την θέρμανση των κτιρίων της πόλης, είστε ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί αφού όπως πολλές φορές σας έχω αναφέρει, «ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ»!!!

ΥΓ.: Όσο για τις γιορτές και τα πανηγύρια των χωριών που αναφέρετε, όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ, είμαστε περήφανοι που με προσωπικά μας έξοδα στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις των συλλόγων που δίνουν αγώνα για να κρατούν ζωντανά τα χωριά μας”.

oxima1 megalopoli
ΦΩΤΟ: Δήμος Μεγαλόπολης

Η δήλωση του πρώην δημάρχου, Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

“Στη θητεία μας ως Δημοτική αρχή έγινε μελέτη αξίας 30.000 ευρώ, η οποία πληρώθηκε από το Πράσινο Ταμείο (Χωρίς ο Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ) για να οριστούν χώροι δημιουργίας σταθμών ηλεκτρικών οχημάτων που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες. Ορίστηκαν αρκετές θέσεις στην πόλη της Μεγαλόπολης και θέσεις στα χωριά : Μάραθα, Καρύταινα, Παραδείσια, Χράνοι, Ίσαρης, Λεοντάρι και Καμάρα, που γεωγραφικά επιλέχθηκαν από τους μελετητές ως πλέον κατάλληλες για να εξυπηρετούν όλο το Δήμο μας.

Οι σταθμοί θα κάλυπταν ανάγκες για μικρά και μεγάλα οχήματα (Φορτηγά, Λεωφορεία, Ταξί, Ι.Χ.). Η μελέτη παραδόθηκε , όπως και πολλές άλλες, από εμάς στη νέα Δημοτική αρχή και σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.

Στις αρχές Απριλίου δημοσιεύθηκαν σε Φ.Ε.Κ. Πρότυπα Τεύχη Δημοπράτησης ( Δηλαδή οδηγίες για το πώς θα δημοπρατηθεί το έργο) και ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31/7/2024 για τη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Η Δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έτσι ο Δήμος μας χάνει ένα έργο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα δίνονταν από το Ταμείο ανάκαμψηςγια αυτό το σκοπό και δυστυχώς η πόλη και τα χωριά μας δε θα έχουν τη δυνατότητα αυτής της εξυπηρέτησης. Μια δυνατότητα που σαφώς θα βοηθούσε και στην επισκεψιμότητα διερχόμενων ταξιδιωτών από το Δήμο μας. Επιπλέον ένα μέρος από τα κέρδη της λειτουργίας των σταθμών θα έρχονταν στο Δήμο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 35 μέρες μετά τη λήξη του χρονικού ορίου για τη διαγωνιστική διαδικασία, ο Δήμαρχος όταν ρωτήθηκε από εμάς στο Δημοτικό Συμβούλιο , έχοντας πλήρη άγνοια του θέματος, είπε , μεταξύ άλλων τα εξής: « Το πρόγραμμα δεν έχει βγει ακόμα, έχουμε ειδικό σύμβουλο που τα παρακολουθεί όλα. Θα δούμε σε τι φάση είναι.»

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή πέρα από τις γιορτές και τα πανηγύρια υπάρχουν σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο μας, οφείλετε να δείξετε την πρέπουσα προσοχή και υπευθυνότητα ώστε να αντιλαμβάνεστε τις προσκλήσεις που βγαίνουν για έργα στο Δήμο μας και να τις εκμεταλλεύεστε.

Τελικά, ο Δήμος δεν αξιοποίησε τη μελέτη που έγινε επί των ημερών μας, με συνέπεια να μην υλοποιηθεί αυτό το έργο και προφανώς αυτό έγινε , όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου, επειδή η Δημοτική αρχή είχε πλήρη άγνοια για την πρόσκληση που αφορούσε την δημοπράτηση του έργου”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis