banner home design 800x400

Νέος Ψηφιακός Οδηγός Χλωρίδας Του Όρους Κυλλήνη

Το όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια αποτελεί έναν σημαντικό πόλο βιοποικιλότητας της Πελοποννήσου

Το όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια αποτελεί έναν σημαντικό πόλο βιοποικιλότητας της Πελοποννήσου. Για αυτό τον λόγο έχει χαρακτηρισθεί ως περιοχή Natura, με τις κορυφές του βουνού και την χαράδρα της Φλαμπουρίτσας να αποτελούν περιοχές μεγάλης οικολογικής σημασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER παρουσιάζεται το έργο «Ψηφιακός οδηγός χλωρίδας όρους Κυλλήνη», που υλοποίησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου με την καθοριστική συμβολή του Παναγιώτη Δημόπουλου, καθηγητή Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η σελίδα www.ziria.info είναι ένα δυναμικό εργαλείο που σκοπεύει να εμπλουτίζεται και να εξελίσσεται διαρκώς. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών απαραίτητα συστατικά της προσπάθειας για την προβολή, την ανάδειξη και την προστασία της βιοποικιλότητας του βουνού.

Η βιώσιμη ανάπτυξη του όρους Κυλλήνη, ενός τόσο σημαντικού τόπου, απαιτεί την ορθολογική αξιοποίηση και διαχείριση των πόρων του. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής Natura, που βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version