banner home design 800x400

Με επιτυχία και βαθιά συγκίνηση τίμησαν τον Λίνο Μπενάκη στην Ερμιόνη

Η Εκδήλωση αποτέλεσε φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Άνθρωπο, Λίνο Μπενάκη, σύζυγο της Ερμιονίτισσας, Ακαδημαϊκού και Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κας Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη.

Με επιτυχία και βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Λίνο Μπενάκη, που διοργάνωσε ο Ερμιονικός Σύνδεσμος υπό την Αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας στο Πνευματικό Κέντρο (Σχολείο Συγγρού) της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.

Η Εκδήλωση αποτέλεσε φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Άνθρωπο, Λίνο Μπενάκη, σύζυγο της Ερμιονίτισσας, Ακαδημαϊκού και Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κας Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη.

Ο Λίνος Μπενάκης υπήρξε ένας καταξιωμένος Επιστήμονας, συγγραφέας, ερευνητής της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Φιλοσοφίας με πολυεπίπεδη προσφορά στην Παιδεία και την επιστημονική κοινότητα, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας μας, αλλά και του Τόπου μας που τον αγάπησε σαν «δεύτερη» πατρίδα του.

Η Εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου , ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στην ξεχωριστή προσωπικότητα του αείμνηστου Λίνου Μπενάκη, κάνοντας μνεία στην καθοριστική  συμβολή του, ώστε να διασωθεί η ιστορική οικία Οικονόμου.

Ακολούθησε, ο χαιρετισμός του προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου, κ. Απόστολου Λαδά και οι ομιλίες των σημαντικών επιστημόνων, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του και την πολυσήμαντη συνεισφορά του στην προώθηση των γραμμάτων.

Ειδικότερα, ο Καθηγητής Βυζαντινής και Σχολαστικής Φιλοσοφίας, Δ/ντης του Εργαστηρίου Ελληνικής & Λατινικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ.  Ιωάννης Δημητρακόπουλος, ανέλυσε τη Συμβολή του Λίνου Μπενάκη στη μελέτη της Ιστορίας της Βυζαντινής Φιλοσοφίας, ο Δρ Φιλοσοφίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννης Κασσίδης, αναφέρθηκε στον Λίνο Μπενάκη ως “ο Δάσκαλος” και η Φιλόλογος, κα Ήρα Φραγκούλη – Βελλέ ανέλυσε τη συμβολή του στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Ερμιονίδας.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας

Την εκδήλωση έκλεισε η σύζυγός του, Ακαδημαϊκός και τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη.

Την εκδήλωση «τιμής και μνήμης για τον Λίνο Μπενάκη» τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός, οι Αντιδήμαρχοι κκ Ελένη Βλάσση – Δημαράκη, Βίκυ Πραχαλιά και Δαμιανός Κουτούβαλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Αθανάσιος Πάτσιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Γανώσης,  Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί δημότες, καθώς και εκπρόσωποι των Φορέων και Συλλόγων του Δήμου μας.

Η μνήμη του Λίνου Μπενάκη θα παραμείνει ζωντανή, ενώ η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να εμπνέει την κοινωνία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version