banner home design 800x400

Ξεσηκωμός στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού για τη μη έγκριση τμημάτων

Με δυσάρεστες εξελίξεις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα Γενικά Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού, καθώς το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην εγκρίνει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού στα δύο σχολεία.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βέλου – Βόχας, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βέλου-Βόχας συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής.

Στήριξη του Δήμου Βέλου-Βόχας στις διαμαρτυρίες μαθητών και εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας στηρίζει ενεργά τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει τα εξής:

  • Δικαιοσύνη στην εκπαίδευση: Ο Δήμος ζητά ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στερεί από τους μαθητές την πρόσβαση σε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση.
  • Υποστήριξη στις αντιδράσεις: Υποστηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στην κλιμάκωση των αντιδράσεων, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση του Υπουργείου.
  • Δέσμευση για δράση: Ο Δήμος δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο, όπως επιστολές διαμαρτυρίας και παραστάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, για την προώθηση των αιτημάτων και τη δικαίωση των μαθητών.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Βέλου – Βόχας αναφέρει τα εξής:

“Δυσάρεστη έκπληξη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βέλου-Βόχας, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας:

  • ενώνει τη φωνή του με τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις των μαθητών, των γονέων τους, των εκπαιδευτικών
  • απαιτεί τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση
  • υποστηρίζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και
  • δεσμεύεται να εξαντλήσει κάθε μέσο για την προώθηση των αιτημάτων στο Υπουργείο Παιδείας με επιστολές και παραστάσεις διαμαρτυρίας όπου και όποτε χρειαστεί”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version