banner home design 800x400

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου η Λαϊκή Συσπείρωση

Καταγγέλλει την συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης ως βίαιη και απειλητική

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου στηρίζει τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΝ καταγγέλλοντας την συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης ως βίαιη και απειλητική, με αποτέλεσμα το θλιβερό περιστατικό που οδήγησε τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

“Η κατ` εξακολούθηση διοικητική τρομοκρατία καθιστά αντικειμενικά αδύνατη την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων των εργαζόμενων στο πλαίσιο μιας παραγωγικής συνεργασίας ή επιφέρει τέτοια ηθική μείωση ώστε η παραμονή των εργαζόμενων στο χώρο εργασίας τους να καθίσταται αδύνατη ή δυσχερής.

Δεν αποτελεί άλλοθι για την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης η κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΥΑΝ με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για το ότι η υπηρεσία είναι άδεια από προσωπικό και μηχανικούς, ούτε για την κατασπατάληση χρήματος.

Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τις ανεπαρκείς και μη λειτουργικές υποδομές, για το πεπαλαιωμένο δίκτυο με τις τεράστιες διαρροές, για τη μη αξιοποίηση των φυσικών αποθεμάτων του νερού ως κοινωνικό αγαθό. Ευθύνεται η εκάστοτε δημοτική αρχή και διοίκηση που είτε δημιουργεί τα προβλήματα είτε είναι ανάξια να τα λύσει.

Ο αυταρχισμός, η λεκτική βία, οι απειλές απέναντι σε εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δεν έχουν στόχο την εξυγίανση της επιχείρησης αλλά γίνονται για την ικανοποίηση ενός αισθήματος κυριάρχησης.

Οι χώροι δουλειάς δεν είναι “Νταχάου”. Η διοικητική τρομοκρατία να μη γίνει κανονικότητα σε κανέναν χώρο δουλειάς. Ασπίδα για τους εργαζόμενους η συλλογική πάλη και οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία και τους υπόλοιπους φορείς του κινήματος”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version