banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Κλειστή και σήμερα η ΔΕΥΑΝ. Στάση εργασίας μετά τον καυγά που έστειλε υπάλληλο στο νοσοκομείο – Τί απαντά ο Δωρής

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης πήρε τελικά θέση για την σοβαρή υπόθεση που έχει ξεσηκώσει τους υπαλλήλους
ΔΕΥΑΝ

Πανελλήνιες διαστάσεις παίρνει το περιστατικό της λιποθυμίας υπαλλήλου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, που οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, βρίσκοντας ως συμπαραστάτες τους συναδέρφους του, που έκαναν στάση εργασίας κλείνοντας την υπηρεσία.

Αρκετές ώρες μετά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σωκράτης Δωρής, στο γραφείο του οποίου έγινε ο καυγάς, παίρνει θέση. Αντίθετα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημόσια, παρότι το θέμα έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις με ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης του δήμου.

Καυγάς για μια άδεια

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος ζήτησε άδεια. Ο κος Δωρής αναφέρεται σε «λυπηρό και ατυχές επεισόδιο» στο γραφείο του και αποδέχεται ότι κακώς παρεκτράπηκε και ότι «στόχος της Διοίκησης, δεν είναι να διαπληκτίζεται με υπαλλήλους». Παρόλα αυτά επιμένει ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ότι: «Εξίσου σαφές είναι όμως, ότι για να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται όλοι να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας στο ακέραιο. Πρώτη η διοίκηση και μετά οι εργαζόμενοι. Και αυτό απαιτεί αυστηρή αντιμετώπιση σε πολλές περιπτώσεις, πράγμα το οποίο δεν είναι πάντα αρεστό. Η επιμονή και μάλιστα με πολύ φορτικότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου να λάβει άδεια πέρα από το ανώτερο χρονικό διάστημα που είχε ορίσει η υπηρεσία, οδήγησε σε ένα ατυχές έντονο φραστικό επεισόδιο».

Προσθέτει ακόμα ο κος Δωρής στην ανακοίνωσή του ότι η ΔΕΥΑΝ «λειτουργεί βάσει του οργανογράμματος με συγκεκριμένη στόχευση κάτι που προϋποθέτει, πιστή τήρηση των όσων προβλέπονται ακόμη και για τον προγραμματισμό των αδειών των υπαλλήλων. Οι άδειες χορηγούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο σε συνδυασμό με τις ανάγκες της υπηρεσίας».

Συμπαράσταση στον υπάλληλο

Οι συνάδελφοί του εργαζόμενου που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου με υψηλή πίεση, προχώρησαν αμέσως μετά το περιστατικό σε στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΝ, ενώ έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν και σήμερα Παρασκευή τη ΔΕΥΑΝ από τις 7:30 π.μ. έως 11:30 π.μ.: «η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων θα παραμείνει κλειστή λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων κατόπιν Απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis