banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κορινθία: Τίτλοι τέλους για την ΔΕΥΑ

Θα ενταχθούν στην ΕΥΔΑΠ με απόφαση Σκυλακάκη

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κορινθία: Τίτλοι τέλους για την ΔΕΥΑ
nero

Αυξήσεις στο νερό ουσιαστικά ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, έχοντας ως δικαιολογία τη λειψυδρία που χτυπάει τη χώρα μας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε «παρεμβάσεις» στην κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος που θα αποσαφηνιστούν με έκδοση νέας ΚΥΑ.

Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης ενώ θα υπάρχει η υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού.

Οι καταναλωτές είναι αυτοί που αναμένεται να επιφορτιστούν με άλλη μια αύξηση στους λογαριασμούς τους, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της συρρίκνωσης των υδάτινων πόρων.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Κορινθία έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός προβλέπεται δημιουργία ισχυρότερων παρόχων με μείωση αριθμού στο 1/4 των σημερινων ΔΕΥΑ και επέκταση της ΕΥΔΑΠ τουλάχιστον σε λοιπή Αττική, Κορινθία, Βοιωτία και Φωκίδα. Γενικότερα, θα προβλέπεται ένας πάροχος ανά περιφερειακή ενότητα ως γενικός κανόνας στην ηπειρωτική χώρα με κίνητρα για περαιτέρω συνενώσεις. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis