banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

‘Αργος: Ενημερωτική δράση “Μετακινούμαι βιώσιμα”

Ενημερωτική δράση και βιωματικός περίπατος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
poster a4

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου “ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ” και το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ν.Αργολίδος διοργανώνουν ενημερωτική δράση με τίτλο «Μετακινούμαι βιώσιμα».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 09:30.

Την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» -που έχει καθιερωθεί από το 2002 και εορτάζεται κάθε χρόνο, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου- λαμβάνει χώρα ο σημαντικός θεσμός σε Ευρωπαϊκό
επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ευαισθητοποίησης για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η εμβληματική πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία στόχο έχει να στηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες για όλους με ετήσιο θέμα για το 2024 «Ο Δημόσιος Χώρος Ανήκει σε Όλους».

Η δράση θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των νέων για την προτεραιότητα της ΕΕ που στοχεύει στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση και
ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στην ευαισθητοποίηση αυτών σχετικά με τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Το σημείο συνάντησης της δράσης και η αφετηρία του βιωματικού εργαστηρίου είναι η Λαϊκή Αγορά Άργους όπου ύστερα από μια σύντομη ενημέρωση για την σημασία και την αξία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει ο βιωματικός περίπατος περπατώντας με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού, αλλά και «μαθήματα» Κυκλοφοριακής Αγωγής, με σημείο τερματισμού τον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Άργους.

metakinoumai viosima

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis