banner home design 800x400

Άργος: Αντιπαραθέσεις για το Πάρκο Πόλης – Η νέα δημοτική αρχή υπόσχεται αλλαγές

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών συζητήθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σχετικά με το Πάρκο Πόλης.

Μια μελέτη, που προτάθηκε μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023, στις οποίες η προηγούμενη δημοτική αρχή ηττήθηκε μεν, αλλά εξακολουθούσε να διοικεί μέχρι την 31.12.2023.

Η συγκεκριμένη μελέτη, εκτός από την παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία των πολιτών, όπως τρανά μαρτύρησε και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Έχει κενά, δυσκολίες και κυρίως δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο εκπονήθηκε.

Πιο αναλυτικά:

  • Μόνο ο συγκεκριμένος χώρος προβλέπεται από το σχέδιο πόλης για δημιουργία του πάρκου, άρα δεν μπορεί να υπάρχει μεταφορά του κάπου αλλού.
  • Περιλαμβάνει πολύ τσιμέντο, λίγο πράσινο και μικρούς χώρους προσπελάσιμους από τους πολίτες, που να προσιδιάζουν στον χαρακτήρα και στο σκοπό ενός “Πάρκου Πόλης”.

Όπως αναφέρει μάλιστα και στο video ο αντιδήμαρχος Έργων και Αρχιτέκτων Μηχανικός, κ. Κώστας Αδρακτάς, η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει:

  • Θέατρο με καμαρίνια κ.α. κατασκευές, που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του πάρκου (9.000 τ.μ. περίπου), άρα ένας χώρος κλειστός, που θα είναι προσβάσιμος για τους πολίτες μόνο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
  • Χώρους μικρής έκτασης, προσβάσιμους καθημερινά. Ο ένας θα χρησιμοποιείται ως πάρκο (700 τ.μ. περίπου) και ο δεύτερος ως πίστα skateboard (500 τ.μ. περίπου)…
  • Χωράφια με πορτοκαλιές, που δε ρυθμίζεται η απαλλοτρίωσή τους και παραμένουν χωράφια…

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τη χρήση των εκτάσεων που έχουν δεσμευθεί και να παρέμβουν με ουσιαστικές αλλαγές, ώστε το πάρκο να έχει τον πραγματικό του χαρακτήρα και να εξυπηρετεί τους βασικούς περιβαλλοντικούς σκοπούς του, αλλά και να καλύψει τις ανάγκες αναψυχής και άθλησης των επισκεπτών του.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version