banner home design 800x400

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στην Καλαμάτα

Έξι ημέρες αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο, γεμάτες δράσεις και εκδηλώσεις- Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις» διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Εξι ημέρες αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο, γεμάτες δράσεις και εκδηλώσεις, όπου τα παιδιά θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατροπαιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες, εικαστικά εργαστήρια, χοροθέατρο, ανάγνωση βιβλίων και βιωματικά εργαστήρια από εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της «Φάρις», Σωτήρης Κριτσωτάκης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να απομακρυνθούν από τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και να αγκαλιάσουν τον κόσμο των βιβλίων. Καλούμε όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο φεστιβάλ, γιατί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Σας περιμένουμε όλους να κάνουμε το φεστιβάλ αυτό μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας».

Το φεστιβάλ, μια γιορτή του βιβλίου, απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, καθώς και σε μικρότερα παιδιά ηλικίας 18-36 μηνών. Στόχος του είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και η ενθάρρυνση των παιδιών να διαβάζουν βιβλία, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της σκέψης και της προσωπικότητάς τους και στην ανάπτυξη της φαντασίας τους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, συγγραφείς θα παρουσιάσουν και θα διαβάσουν τα βιβλία τους, ενώ θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές σχολείων της πόλης σχετικά με τις σχολικές βιβλιοθήκες και εργαστήρια. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις.

Η Αθανασία Χρονοπούλου, Σύμβουλος Σχολικών Μονάδων στη Μεσσηνία και Σύμβουλος Εκπαίδευσης, σημείωσε: «Το βιβλίο έχει διαχρονική αξία, και μέσα από αυτό το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, με παρουσιάσεις συγγραφέων και βιβλιοθηκών σχολείων, θέλουμε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να αγαπήσουν το βιβλίο. Η αγάπη για το βιβλίο ξεκινάει από την οικογένεια, και οι περισσότερες δράσεις μας πραγματοποιούνται το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε οι γονείς και οι μαθητές να μπορέσουν να συμμετάσχουν. Σας περιμένουμε όλους».

Παράλληλα, θα λειτουργούν εκθέσεις παλαιών παιδικών βιβλίων, εργαλείων βιβλιοδεσίας, καθώς και εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Ποτάμι από βιβλία”. Ενας ειδικά διαμορφωμένος χώρος θα προσφέρει βιβλία για ανάγνωση, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν έκθεση θεατρικών κούκλων βασισμένη σε τρία παραμύθια. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων με τίτλο “Ένα βιβλίο φέρνω, ένα βιβλίο παίρνω!”. Στο χώρο του Μεγάρου Χορού θα υπάρχουν φιγούρες με ήρωες παραμυθιών για αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν το εξώφυλλο του αγαπημένου τους παραμυθιού, το οποίο θα αναρτηθεί σε ειδικό σημείο του χώρου.

Η Λέττα Πετρουλάκη είπε: «Εκπροσωπώ την Πειραματική Σκηνή, έναν από τους συνεργαζόμενους φορείς στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου. Είμαι εθελόντρια, η ιδέα και η έμπνευση ήταν της Ευαγγελίας Μακρή, μέλους της Πειραματικής Σκηνής, εκπαιδευτικού με όραμα, ανιδιοτέλεια και αγάπη για το σχολείο, τα παιδιά και την παιδική λογοτεχνία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στον πρόεδρο της «Φάρις» Σωτήρη Κριτσωτάκη και τον δήμαρχο Αθ. Βασιλόπουλο, γιατί χωρίς αυτούς και την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Η Ευαγγελία Μακρή είχε την ιδέα για όλες τις δράσεις που θα γίνουν μέσα στο φεστιβάλ. Εχει έρθει σε επαφή με βραβευμένους συγγραφείς, εκδοτικούς οίκους, συμβούλους εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς. Στόχος της είναι να ξεφύγουν τα παιδιά από το τάμπλετ και το κινητό και να αγαπήσουν το βιβλίο» και συμπλήρωσε: «Ηδη μαθαίνω ότι πολλά παιδιά οδηγούνται σε παιδοψυχολόγους λόγω εθισμού σε ηλεκτρονικές συσκευές, και τρελαίνομαι όταν το ακούω αυτό. Πιστεύουμε ότι μέσα από το βιβλίο θα ολοκληρωθούν, κάτι που το έχουμε ζήσει ως εκπαιδευτικοί και άνθρωποι. Ευελπιστούμε ότι το φεστιβάλ αυτό θα έχει συνέχεια με πολλές δράσεις για το βιβλίο. Ολα για τα παιδιά μας».

Επιλέχθηκαν 30 συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, από τους οποίους οι 6 έρχονται από την Αθήνα. 15 από αυτούς είναι βραβευμένοι για το έργο τους. Θα παρουσιαστούν 26 βιβλία, εκ των οποίων τα 11 είναι Μεσσήνιων συγγραφέων, από 14 εκδοτικούς οίκους. Συμμετέχουν 15 σχολεία και 11 σχολικές βιβλιοθήκες. Θα μιλήσουν τρεις σύμβουλοι εκπαίδευσης και ένας επισκέπτης καθηγητής μουσικής από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί ένα θεατρικό δρώμενο για τα παιδιά από τις θεατρικές ομάδες και θα προβληθεί η ταινία “Χωρίς οικογένεια”, βασισμένη σε παιδική λογοτεχνία. Η συμβολή των 80 εθελοντών, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εκπαιδευτικοί, είναι σημαντική.

Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας – Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ενώ συνεργάζονται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Filmhouse Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Σημαντική είναι η συμβολή των βιβλιοπωλείων της πόλης και των εθελοντών που θα συνδράμουν στη διοργάνωση. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) – MESSINIA FORUM και το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ελάτε να διαβάσουμε δυνατά!

  • 6.30 μ.μ. Ανάγνωση με μουσική συνοδεία της διασκευής της Τζέμης Τασάκου «Η ΠΡΩΤΗ μου Λάγκερλεφ Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», εκδόσεις «Μεταίχμιο», από τις εκπαιδευτικούς Παρασκευή Σαμπαζιώτη και Αγγελική Γραμματικού σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό μουσικής Γεωργία Μαυρέα. Για μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού (Α’, Β’)
  • 7.15 μ.μ.: Ανάγνωση του βιβλίου της Nadine Brun – Cosme «Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος», εκδόσεις «Ηλίβατον», από τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Σκούλικα, Μαρία Πούλιου και Βασιλική Σιψά. Για μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού (Α’, Β’)
  • 7.45 μ.μ.: Κήρυξη έναρξης του φεστιβάλ από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο. Χαιρετισμοί συνεργαζόμενων φορέων. Παρουσίαση προγράμματος του Φεστιβάλ από την Ευαγγελία Μακρή. Ελένη Κανακάρη – Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών: «Με ένα βιβλίο…πετάω!». Δημήτριος Σαρρής – Καθηγητής Μουσικής, Επισκέπτης Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου: «Παιδί και φιλαναγνωσία στην εποχή της πανδημίας doomscrolling».

Μουσικοθεατρικό δρώμενο «Ενας λύκος και πολλή μουσική στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου» από τις ομάδες Tsikibom και Κοκου-Μουκλό.

«Η αγάπη ενός λύκου (κούκλα muppet) για τα βιβλία τον φέρνει στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου. Εκεί συναντά την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Μακρή και παρέα ξεναγούν τα παιδιά στις εκθέσεις του Φεστιβάλ. Συνεχίζοντας τον περίπατό του στο μαγικό κόσμο του βιβλίου, με τη βοήθεια του Πάνου Ταντή και της Ελένης Χρηστίδου και τη συνοδεία ενός ακορντεόν και μιας κιθάρας, μικροί και μεγάλοι κατευθύνονται στο προαύλιο του Μεγάρου και παρέα με ένα μαγικό «παρεόστατο» και πολλή μουσική παίζουν παιχνίδια με κεντρικό άξονα το βιβλίο».

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η κάθε παρουσίαση θα πλαισιωθεί με σχετικές δράσεις στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα παιδιά.

  • 10 π.μ. -10.45 π.μ.: Λέττα Πετρουλάκη, «Το καμένο δάσος», εκδόσεις «Μετρονόμος». Εικαστικό εργαστήρι από τις εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Κάτσου, Σταυρούλα Νικολετσέα, Άννα-Χαρά Τενέντε. Για μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου (Α’, Β’)
  • 11 π.μ.-11.45 π.μ.: Κατερίνα Ζωντανού, «Πώς είναι ο κόσμος;», εκδόσεις «Μεταίχμιο». Χοροθέατρο και διάδραση με το κοινό από τον χορευτή Δημήτρη Αναστασόπουλο. Εργαστήριο από την εκπαιδευτικό Σταυρούλα Μπαλάση. Για παιδιά κάθε ηλικίας.
  • 12 μ. – 12.45 μ.μ.: Δανάη Δάσκα, «1000 τρόποι για να στύψεις ένα λεμόνι», εκδόσεις «Παπαδόπουλος». Εργαστήρι από τις εκπαιδευτικούς Αντωνία Κόντου, Κωνσταντίνα Ντορμούσογλου, Παναγιώτα Πολιτοπούλου και Σταυρούλα Χριστοφίλου Για μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου (Α’, Β’).
  • 6 μ.μ.- 6.45 μ.μ.: Ιωάννα Μενδρινού – Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ 60 στη ΔΙ.Π.Ε. Δ ́ Αθήνας, «Νάνι νάνι» και «Ντούζα πούνι», εκδόσεις «Παρισιάνος». Εργαστήρι δημιουργίας τα «Μικρά βιβλία» (τεχνική Φρενέ), από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ελένη Κανακάρη και την εκπαιδευτικό Δήμητρα Βάγια. Για παιδιά από 2 εώς 5 ετών.
  • 7 μ.μ. – 7.45 μ.μ.: Ανάγνωση από την κοινωνική λειτουργό των Π.Χ. SOS Γιώτα Κοπίτα και τις εκπαιδευτικούς Χρύσα Μπόσινα και Πωλίνα Γαϊτανάρου του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, «Οι μεγάλες περιπέτειες του Μίλτου». Βιωματικό εργαστήρι. Για παιδιά από 2 εώς 5 ετών.
  • 8 μ.μ. – 8.45 μ.μ.: Μαρίζα Ντεκάστρο, «Οι δικοί μου άνθρωποι», εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο». Εργαστήρι από τις εκπαιδευτικούς Αίμη Σπυροπούλου και Ευαγγελία Μακρή. Για μαθητές δημοτικού σχολείου (Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’).
  • 9 μ.μ. – 9.30 μ.μ.: Η εκπαιδευτικός Ελένη Λούρα, ο ηθοποιός Αλέκος Κολιόπουλος και παιδιά παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, «Ο θησαυρός του Ταϋγέτου», εκδόσεις «Μίνωας». Για όλες τις ηλικίες.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

  • 10 π.μ.-10.45 π.μ.: Ανάγνωση του βιβλίου της Αγαθής Δημητρούκα, «Αν», εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», από την εκπαιδευτικό Ελένη Μαθέ. Το βιβλίο θα αποδοθεί στη νοηματική γλώσσα από την εκπαιδευτικό Σωτηρία Λάγιου. Εργαστήρι από τις εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Παπανικολοπούλου και Βασιλική Σπυροπούλου. Για μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου (Α’, Β’).
  • 11 π.μ. – 11.45 π.μ.: Ανάγνωση από τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Μπούζα και Γιώτα Τζιαμουράνη του βιβλίου του Alex Cabrera, «Ο έμπορος της φιλίας», εκδόσεις «Μεταίχμιο». Εργαστήρι «Τα πορτραίτα της διαφορετικότητας». Για μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου (Α’, Β’, Γ’).
  • 11.45 π.μ. – 12.30 μ.μ.: Αναγνώσεις για μικρά παιδιά ηλικίας 18-36 μηνών από τη νηπιαγωγό-ηθοποιό-εμψυχώτρια Γόνη Λούκα.
  • 12.45 μ.μ. – 1 μ.μ.: Σοφία Δάρτζαλη, «Μα πού πήγαν όλοι;», εκδόσεις «Μεταίχμιο». Εργαστήρι από τις εκπαιδευτικούς Αναστασία Βλάχου, Παρασκευή Κλώνου, και Σταυρούλα Μπαλάση. Για μαθητές δημοτικού σχολείου.
  • 6 μ.μ. – 7.30 μ.μ.: “Βιβλιοθήκες παντού”. Πρακτικές και εφαρμογές για βιβλιοθήκες ζωντανές, σε σχολεία και γειτονιές!

1) Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Σταυρούλα Σπηλιοπούλου πώς το βιβλίο «Οι μουσικοί της Βρέμης» έγινε θεατρική παράσταση από το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

2) Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Ελένη Μαθέ του προγράμματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας «Σούρτα φέρτα», όπως υλοποιήθηκε από το Νηπιαγωγείο Διασποράς.

3) Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Βασιλική Μπρεδήμα της δραματοποίησης του βιβλίου του Μάκη Τσίτα, «Ερχεται ο γίγαντας», εκδόσεις «Μεταίχμιο», από το ολοήμερο τμήμα του 9ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

4) Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Μπούζα της δράσης “Βιβλίο και κινηματογράφος”, όπως υλοποιήθηκε από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

5) Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Φωτεινή Βασιλοπούλου της δράσης «Σχολική Ποιητοθήκη» στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και εργαστήριο με το κοινό.

6) Παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Χρυσανθακόπουλο Καλών Πρακτικών της σχολικής βιβλιοθήκης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

7) Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Μαριάννα Μάλαμα της δράσης φιλαναγνωσίας «Πού είναι το παραμύθι;», όπως υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών 505.

8) Παρουσίαση από τις εκπαιδευτικούς Αννα Ντεκελέ και Νικολέττα Βασιλοπούλου των δράσεων της σχολικής βιβλιοθήκης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

9) Παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό Φώτη Μπερδεκλή των δράσεων της Σχολικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

10) Παρουσίαση από τις εκπαιδευτικούς Φίλη Ντόγκα και Παναγιώτα Παπανικολοπούλου του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας «Πέτρος Θέμελης».

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Υπεύθυνη για την εκπαιδευτική ζώνη είναι η κ. Αθανασία Χρονοπούλου -Σύμβουλος Εκπαίδευσης δασκάλων. Μεγαλόφωνη ανάγνωση από Μεσσήνιους-ιες Συγγραφείς.

Εκπαιδευτική Ζώνη (μόνο για σχολεία)

  • 11 π.μ. – 12.30 μ.μ.: Προβολή ταινίας «Χωρίς οικογένεια»
  • 5 μ.μ. – 5.45 μ.μ.: Afize Seferi- Gjikondi, «Μελωδία», εκδόσεις «Οσελότος».
  • 6 μ.μ. – 6.45 μ.μ.: Μαρία Κουρμπάνη, «Ο Χέρμαν πιστεύει στον εαυτό του», εκδόσεις «Οσελότος».
  • 7 μ.μ. – 7.45 μ.μ.: Ελένη Αλεβίζου, «Στο δάσος της Σαλιβουρίας», Κατερίνα Γυφτάκη, «Το μαγικό ονειροπάπλωμα», Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, «Ο Αλέξανδρος και τα ξωτικά», Μαρία Σταθέα, «Ηταν ένα μικρό καΐκι» από την «Παιδική Ανθολογία», εκδόσεις «Φιλιππότη».

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Μεγαλόφωνη ανάγνωση από Μεσσήνιους-ιες Συγγραφείς

Εκπαιδευτική Ζώνη (μόνο για σχολεία).

  • 11 π.μ.-11.45 π.μ.: Κατερίνα Ζωντανού, «Πώς είναι ο κόσμος;», εκδόσεις «Μεταίχμιο». Χοροθέατρο και διάδραση με το κοινό από τον χορευτή Δημήτρη Αναστασόπουλο.
  • 12 μ. -12:45 μ.μ.: Ελένη Αλεβίζου, «Στο δάσος της Σαλιβουρίας», Κατερίνα Γυφτάκη, «Το μαγικό ονειροπάπλωμα», Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, «Ο Αλέξανδρος και τα ξωτικά», Μαρία Σταθέα, «Ήταν ένα μικρό καΐκι» από την «Παιδική Ανθολογία», εκδόσεις: «Φιλιππότη».
  • 5 μ.μ. – 5.45 μ.μ.: Χαρά Κουλοπούλου, «Η σύντομη ιστορία ενός Σούπερ ήρωα», εκδόσεις «Εναστρον».
  • 6 μ.μ. – 6 .45 μ.μ.:. Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, «Η τελευταία πινιάτα», εκδόσεις «Καστανιώτης».
  • 7 μ.μ. – 7.45 μ.μ. : Παναγιώτα Φλεβάρη, «Ο πραγματικός Θησαυρός», εκδόσεις «Σιδέρης Μιχάλης».

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 

Μεγαλόφωνη ανάγνωση από Μεσσήνιους-ιες Συγγραφείς

Εκπαιδευτική Ζώνη (μόνο για σχολεία)

  • 11 π.μ. -11.45 π.μ.: Σέργιος Σοφικίτης, “Η Φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει”, εκδόσεις «24 γράμματα»
  • 12 μ. -12:45 μ.μ.: Παναγιώτα Φλεβάρη, «Ο πραγματικός Θησαυρός», εκδόσεις «Σιδέρης Μιχάλης».
  • 5 μ.μ. – 5.45 μ.μ.: Ελευθερία Χαλίλι, «Δεν φοβάμαι το διαφορετικό», εκδόσεις «Σιδέρης Μιχάλης».
  • 6 μ.μ. – 6.45 μ.μ.: Φίλη Ντόγκα, «Ο Τρύφωνας μετρά… και ξαναμετρά» εκδόσεις «Οσελότος».

Εργαστήριο αριθμών και συναισθημάτων σε συνεργασία με τη Φανή Νικολοπούλου

  • 7 μ.μ. – 7.45 μ.μ. Νικολίνα Λέκκα, «Η Κρυσταλλένια και ο Ηλιότοκος», εκδόσεις «Ανιμα». Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Λακούλη και Σταυρούλα Νικολετσέα.
  • 8 μ.μ.: Τελετή Λήξης φεστιβάλ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version