banner home design 800x400

Επείγουσα Ειδοποίηση από τον Δήμο Μονεμβασιάς – Σπατάλη νερού και διακοπές ύδρευσης

Ο Δήμος Μονεμβασιάς καλεί τους πολίτες για μία ακόμη φορά να λάβουν σοβαρά υπόψη την ανάγκη για εξοικονόμηση νερού και την αποφυγή σπατάλης.

Ο Δήμος Μονεμβασιάς καλεί τους πολίτες για μία ακόμη φορά να λάβουν σοβαρά υπόψη την ανάγκη για εξοικονόμηση νερού και την αποφυγή σπατάλης. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαραίτητη μείωση της κατανάλωσης, η Δημοτική Αρχή προειδοποιεί ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διακοπές ύδρευσης.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχέιλας, υπενθυμίζεται ότι το νερό από το δημοτικό δίκτυο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση ύδρευσης. Απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση κηπευτικών, ελαιώνων και άλλων καλλιεργειών, καθώς και για πλύσιμο βεραντών, αυλών και αυτοκινήτων, ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο.

Οι Πρόεδροι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, θα οργανώσουν κλιμάκιο για να περιηγηθεί στα χωριά, να ενημερώσει τους κατοίκους και να τους επισημάνει τη σημασία της σωστής κατανάλωσης νερού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχέιλας επισημαίνει ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις νερού. Κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και την κατασκευή νέων δικτύων και δεξαμενών, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες σε 38 κοινότητες και 57 οικισμούς. Ωστόσο, τα υδρολογικά έτη επιδεινώνονται συνεχώς, με τις γεωτρήσεις να φτάνουν σε μεγαλύτερα βάθη και την κίνδυνο να μην υπάρχει επαρκές νερό ή να καταστεί υφάλμυρο λόγω της διείσδυσης της θάλασσας.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς αναφέρει:

“Προειδοποιούμε για μία ακόμη φορά  και τονίζουμε την ανάγκη για εξάλειψη της σπατάλης και την εξοικονόμηση νερού.

Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβαίνει σε διακοπές της ύδρευσης.

Υπενθυμίζω ότι το νερό από το δημοτικό δίκτυο παρέχεται μόνο για ύδρευση.

Απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, ελιάς κλπ.

Επίσης δεν πρέπει να σπαταλάται για πλύσιμο βεραντών, αυλών, αυτοκινήτων κ.λ.π., ειδικά αυτή την περίοδο.

Οι Πρόεδροι με τους Τοπικούς Συμβούλους σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, να οργανώσουν κλιμάκιο, το οποίο να περιοδεύσει στο χωριό, να ενημερώσει ξανά και να επιστήσει την προσοχή των δημοτών για την κατανάλωση του νερού.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο Δήμος είναι ιδιαίτερα ελλειμματικός σε νερό και κάθε χρόνο προβαίνει σε ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δικτύων και δεξαμενών, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες ποσότητες για ύδρευση σε 38 κοινότητες και 57 οικισμούς!

Όμως τα υδρολογικά έτη γίνονται όλο και χειρότερα με την πάροδο των χρόνων και οι γεωτρήσεις φτάνουν όλο και σε μεγαλύτερα βάθη, έως ότου πλέον δεν θα υπάρχει νερό ή θα είναι υφάλμυρο λόγω της διείσδυσης της θάλασσας”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version