banner home design 800x400

Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους: Απαιτούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα του σχολείου

Σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς και κηδεμόνες υποστηρίζουν ότι έχουν αποστείλει τρεις επίσημες επιστολές προς τη Δημοτική Αρχή

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους και των 2ου & 10ου Νηπιαγωγείων εξέφρασε έντονη ανησυχία σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση και σαφή ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς και κηδεμόνες υποστηρίζουν ότι έχουν αποστείλει τρεις επίσημες επιστολές προς τη Δημοτική Αρχή –στις 7 Μαρτίου, 12 Ιουνίου και 5 Σεπτεμβρίου του 2024– χωρίς, ωστόσο, να έχουν λάβει επαρκείς απαντήσεις ή δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Σύλλογος ζητά μεγαλύτερη ευθύνη και διαφάνεια εκ μέρους των αρμόδιων αρχών, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Επιπλέον, επαναβεβαιώνει τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση του σχολείου, επισημαίνοντας ότι δεν θα δεχθεί καμία παραχώρηση όταν πρόκειται για την ασφάλεια των μαθητών.

Από την πλευρά τους, οι γονείς δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών τους και να απαιτούν λύσεις από τη Δημοτική Αρχή. Το κείμενο της ανακοίνωσης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ουσιαστική παρέμβαση και άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν αναφερθεί, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα στάση που, σύμφωνα με τους γονείς, περιορίζεται σε επιφανειακή επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου επιδιώκει να θέσει στο προσκήνιο την ανάγκη για υπεύθυνη διαχείριση των θεμάτων του σχολείου, καθώς και για πιο αποτελεσματική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά, Ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Υπεύθυνα ως γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων που φοιτούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους απαιτούσαμε, απαιτούμε και θα απαιτούμε πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα παιδιά μας, ειδικά όταν υφίσταται κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή. Δεν θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι εμείς; Κακώς μας ενημερώνει η Διευθύντρια; Ποιος φοβάται την αλήθεια και για την απραξία του; Ως Δημοτική Αρχή έχετε ενημερωθεί εγγράφως από την 7η Μαρτίου 2024, την 12η Ιουνίου 2024 και την 5η Σεπτεμβρίου 2024 (έγγραφα τα οποία επισυνάπτονται παρακάτω) για μείζονα προβλήματα του σχολείου και εσείς 6 μήνες μετά & 3 μέρες πριν τον αγιασμό, το μόνο που κάνετε είναι να γράφετε στο Facebook και στα καινούρια λουστραρισμένα παπούτσια σας εμάς και τα μικρά παιδιά μας. Εμείς δεν είμαστε εντολοδόχοι και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για το καλύτερο των παιδιών μας, χωρίς να ρωτήσουμε και να πάρουμε την άδεια κανενός! Συνεχίζουμε την αμοιβαία συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά μας και δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή τους!“.

ΦΩΤΟ: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου & 10ου Νηπιαγωγείου Άργους 
ΦΩΤΟ: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου & 10ου Νηπιαγωγείου Άργους 
ΦΩΤΟ: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου & 10ου Νηπιαγωγείου Άργους 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version