banner home design 800x400

Πεζοπορία στο Σελλά Μεσσηνίας απο ” Τα Γεράκια”

Ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο του χωριού και πεζοπορική εξόρμηση προς τον Άγιο Νικήτα

Εντυπωσίασε  η εξόρμηση στο Σελλά, που πραγματοποίησαν «Τα Γεράκια». Με ξεναγό την Ελένη Τζώρτζη και αρωγό τη φιλοξενία κατοίκων, συλλόγου και της Χάϊδως Παπαευθυμίου η ομάδα «Τα Γεράκια» βιώσαν μια ξεχωριστή εμπειρία στο χωριό και στο σπάνιο δάσος που το στεφανώνει.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο του χωριού με τα πλούσια και σπάνια εκθέματα, την εκκλησία και το πολιτιστικό κέντρο του χωριού και ακολούθησε πεζοπορική εξόρμηση προς τον Άγιο Νικήτα διάρκειας περίπου δυο ωρών.

Το σηματοδοτημένο μονοπάτι άρτια καθαρισμένο και η μεθοδικότητα της ξεναγού συνέβαλλαν στο να αποβεί μια ακούραστη και απολαυστική διαδρομή.

Τα χρώματα της φύσης οι εναλλαγές του τοπίου τα ιστορικά δέντρα κατά τη διαδρομή ενθουσίασαν τους πεζοπόρους. Το χωριό αποτελεί αφετηρία για ασφαλής πεζοπορικές εξορμήσεις και προσφέρεται για την προσέγγιση της λαογραφίας της περιοχής με τον ιδανικότερο τρόπο.

Στόχος της πεζοπορικής βιωματικής ομάδας «Τα Γεράκια» είναι και η διαδικτυακή παρουσίαση της εμπειρίας αυτής αλλά και των όσων προσφέρει το χωριό στους επισκέπτες. Άλλωστε το χωριό του Σελλά καθώς υπάρχει και  ένα περιποιημένο και φιλόξενο καφενείο  αναδεικνύεται σε προορισμό και τόπο αναψυχής για όλη την οικογένεια αλλά και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Τη φωτογραφική επιμέλεια της δράσης έχει ο φωτογράφος της ομάδας και φωτογράφος άγριας ζωής Σταύρος Τουφεξής όπως και τον συντονισμό της δράσης μαζί με τον Γιώργο Σταθόπουλο και τον Γιάννη Λάσκαρη. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη συμμετοχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version