banner home design 800x400

Αναλύοντας τα ζητήματα του νέου γυάλινου Δημαρχείου Άργους-Μυκηνών

Η νέα μελέτη για το γυάλινο Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η οποία εκπονήθηκε με εντολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εγείρει σοβαρές ανησυχίες και προκλήσεις που χρήζουν προσοχής.

Η νέα μελέτη για το γυάλινο Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η οποία εκπονήθηκε με εντολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εγείρει σοβαρές ανησυχίες και προκλήσεις που χρήζουν προσοχής. Το σχέδιο του νέου Δημαρχείου, αν και καινοτόμο, παρουσιάζει τέσσερα κύρια προβλήματα που αξίζουν ιδιαίτερης ανάλυσης.

Πρώτον, το νέο κτίριο, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, με την κυρίαρχη γυάλινη κατασκευή του, αναμένεται να απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας για τη θέρμανση το χειμώνα και την ψύξη το καλοκαίρι. Σε μια εποχή που η κλιματική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση, η ενεργειακή απόδοση του κτηρίου είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Δεύτερον, οι δυνατότητες του νέου Δημαρχείου δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου. Ενώ το νέο κτίριο έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει 22 εργαζόμενους και έναν ολόκληρο όροφο για τον Δήμαρχο, το υπάρχον Δημαρχείο φιλοξενεί 64 υπαλλήλους. Έτσι, το νέο σχέδιο δεν επιλύει το πρόβλημα της χωρητικότητας, αντίθετα δημιουργεί νέο πρόβλημα.

Επιπλέον, το γυάλινο Δημαρχείο είναι ασύνδετο με την αισθητική των γύρω κτηρίων και αντιτίθεται στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής. Το υπάρχον Δημαρχείο έχει συνδεθεί στενά με τη νεότερη ιστορία του Άργους, και η προσθήκη ενός μοντέρνου γυάλινου κτηρίου ενδέχεται να αλλοιώσει την οπτική ταυτότητα της πόλης.

Τέλος, το νέο κτίριο φαίνεται ότι δεν θα περιλαμβάνει επαρκείς θέσεις στάθμευσης, μια σημαντική έλλειψη σε μια πόλη που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με το parking.

Παρά τα προβλήματα, “αρχή μας όμως είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από χρηματοδότηση προς τον Δήμο μας“, ανέφερε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος.

Θα κάνουμε λοιπόν ό,τι είναι εφικτό για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση, έχοντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο και τους Δημότες“, συνεχίζει. Το προσεκτικό χειρισμό αυτών των ζητημάτων είναι κρίσιμο για την επίτευξη ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού αποτελέσματος για το μέλλον του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαλτέζος αναφέρει:

Η μελέτη του νέου γυάλινου Δημαρχείου, που εκπονήθηκε με εντολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχει τα εξής προβλήματα:

Το νέο Δημαρχείο θα απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας για θέρμανση το χειμώνα ή ψύξη το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα κτήριο από γυαλί μέσα στον ίσως πιο ζεστό Δήμο της Ελλάδας, ενώ διανύουμε περίοδο μεγάλης κλιματικής κρίσης.

Οι δυνατότητές του είναι για συνολικά 22 εργαζόμενους, συν έναν ολόκληρο όροφο, το ρετιρέ, για το Δήμαρχο ενώ στο υπάρχον Δημαρχείο εργάζονται 64 άτομα, άρα δεν επιλύει κανένα πρόβλημα.

Είναι ασύνδετο με την αισθητική που δημιουργούν τα κτήρια γύρω του. Το παλαιό Δημαρχείο μας είναι συνυφασμένο με τη νεότερη Ιστορία του Άργους και διαφωνούμε με την αλλοίωση της εικόνας του με ένα μοντέρνο κτίριο δίπλα του.

Δεν θα έχει τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης, σε μια πόλη με έντονο πρόβλημα parking.

Αρχή μας όμως είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από χρηματοδότηση προς τον Δήμο μας.

Θα κάνουμε λοιπόν ό,τι είναι εφικτό για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση, έχοντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο και τους Δημότες“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version