banner home design 800x400

Τί συμβαίνει με το Πράσινο σημείο του δήμου Ναυπλίου;

Νέα αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση

Το «πράσινο σημείο» του Δήμου Ναυπλιέων βρέθηκε στο επίκεντρο του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, όταν η παράταξη “Νέα Εποχή”, κατήγγειλε τη λειτουργία παράνομης χωματερής. Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ντίνα Καραγιάννη υπερασπίστηκε τη χρήση του χώρου, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα “πράσινο σημείο”, χώρο που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Ωστόσο, η αυτοψία που ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η παράταξη της αντιπολίτευσης αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με τα στελέχη της παράταξης, ο χώρος αυτός δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί ως «πράσινο σημείο» και λειτουργεί ως ανεξέλεγκτη χωματερή. Αυτή η παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας – σύμφωνα με την δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, θέτει σε κίνδυνο την τοπική περιβαλλοντική ισορροπία και τη δημόσια υγεία.

Τι είναι το Πράσινο Σημείο;

Ένα σωστά οργανωμένο και ελεγχόμενο «πράσινο σημείο» αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση των αποβλήτων. Εκεί συγκεντρώνονται αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, ηλεκτρονικές συσκευές και κλαδιά για κομποστοποίηση. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η συμβολή στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η παράταξη του Κ. Μάκαρη η κακή διαχείριση και οι παραβιάσεις της νομοθεσίας στον Δήμο Ναυπλιέων έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα και προειδοποιεί για νομικές κινήσεις, απαιτώντας την άμεση συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version