banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή στη κορυφή – Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 163 ψήφους

Έκτακτο Συνέδριο και νέες κάλπες για την εξέλιξη του κόμματος, ενώ ο Κασσελάκης δηλώνει «λυτρωμένος»
Στέφανος Κασσελάκης

Σημαντικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ενέκρινε την πρόταση μομφής κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Η απόφαση ελήφθη νωρίτερα σήμερα Κυριακή και σηματοδοτεί τη αρχή μιας νέας φάσης για το κόμμα.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν σε τρεις κάλπες. Από τα 286 συμμετέχοντα μέλη, 163 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, ενώ 120 ήταν οι ψήφοι κατά και τρία ήταν άκυρα ή λευκά. Με βάση το καταστατικό του κόμματος, η άρση εμπιστοσύνης που υπερβαίνει το 50% +1 των μελών απαιτεί τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου.

Προγραμματισμός του Έκτακτου Συνεδρίου

Η Κεντρική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την προκήρυξη του συνεδρίου, τη διοργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας και την αναγνώριση των αντιπροσώπων. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, το έκτακτο συνέδριο πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών από τη στιγμή που κατατίθεται το σχετικό αίτημα.

Αντιδράσεις και Δηλώσεις

Η πρόταση μομφής, που κατατέθηκε από 87 μέλη και υποστηρίχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, έφερε σημαντικές δηλώσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αισθάνεται «λυτρωμένος» και χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως μια απόδειξη της αδυναμίας αποδοχής της ψήφου των μελών από την κομματική γραφειοκρατία. Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι «παρών» και θα λογοδοτεί στους πολίτες του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι επόμενες αποφάσεις του θα ανακοινωθούν δημόσια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ η διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται. Στο μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, προσθέτοντας νέα διάσταση στις επικείμενες εξελίξεις του κόμματος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)

Σχόλια

newsletter banner anagnostis