banner home design 800x400

101 νέες ψηφιακές υπηρεσίες παρουσιάστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη ΔΕΘ

Η νέα πλατφόρμα ψηφιακής εξυπηρέτησης της Περιφέρειας επαναστατεί τη διοικητική διαδικασία

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, στο εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό. Η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας (https://eservices.ppel.gov.gr/) διαθέτει πλέον 101 ψηφιακές υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών πολιτών και επαγγελματιών.

Οι νέες αυτές υπηρεσίες επιτρέπουν την πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος επεσήμανε τα ψηφιακά άλματα που έχει επιτύχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε την Πελοπόννησο πρωτοπόρα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και η ηγεσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού αποτελεί εγγύηση για αυτή την πορεία. Χαίρομαι πολύ για τη δουλειά που έχει γίνει και για τη στενή συνεργασία μας. Κάθε υπηρεσία που ψηφιοποιείται σημαίνει λιγότερη ταλαιπωρία για τον πολίτη, λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και μίλησε για τους στόχους και το όραμα της Περιφερειακής Αρχής. «Η ψηφιακή διακυβέρνηση δεν είναι μόνο θέμα καινοτομίας, αλλά και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προσιτές σε όλους, εύκολα και γρήγορα, με τη μέγιστη ασφάλεια. Η ασφάλεια και η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση είναι οι πυλώνες της ψηφιακής μας στρατηγικής, και με αυτές τις νέες υπηρεσίες κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ψηφιακές Υπηρεσίες Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εύκολη και Ασφαλής Πρόσβαση για Όλους

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω οποιασδήποτε συσκευής με σύνδεση στο διαδίκτυο (smartphone ή υπολογιστή) με ασφαλή σύνδεση μέσω των κωδικών του taxisnet. Αφού επιλεγεί η επιθυμητή ψηφιακή υπηρεσία, οι αιτούντες μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση και να επισυνάψουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αίτηση δρομολογείται αυτόματα στον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας, ο οποίος ελέγχει και προβαίνει στην έκδοση του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό ανεβαίνει στην ψηφιακή θυρίδα του αιτούντος, ενώ για λόγους ασφαλείας, όλα τα πιστοποιητικά διακινούνται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας και όχι μέσω email.

 ΑΜΕΑ και Δημοφιλείς Υπηρεσίες στην Πρώτη Γραμμή

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε συμβολικά τις νέες υπηρεσίες με τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), υπογραμμίζοντας το κοινωνικό της πρόσωπο. Στη συνέχεια, εντάχθηκαν οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες από τη Διεύθυνση Μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών όπως η έκδοση άδειας κυκλοφορίας Ι.Χ., αλλαγή χρώματος οχήματος, άρση παρακράτησης και άλλες, καλύπτοντας και τον κλάδο των φαρμακοποιών και φοιτητών των Φαρμακευτικών Σχολών. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στους νέους επαγγελματίες υγείας, όπως αισθητικούς, διαιτολόγους, λογοθεραπευτές και βοηθούς φαρμακοποιών.

Δέσμευση για Πλήρη Ψηφιοποίηση

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες είναι μόνο η αρχή, με στόχο την προσθήκη ακόμη περισσότερων υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν τους πολίτες με μεγαλύτερη ευκολία και διαφάνεια. «Η ψηφιακή μετάβαση δεν είναι προαιρετική, είναι αναγκαία. Προχωράμε σταθερά προς την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με έμφαση στη διαφάνεια, την ταχύτητα και την ασφάλεια», δήλωσε.

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων στην πλατφόρμα ξεκινά την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπηρεσίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες και μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Με αυτή την κίνηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίασης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια

Exit mobile version