banner home design 800x400

Ηλικιωμένη παγίδευσε απατεώνα που της ζήτησε 60.000 ευρώ

Παριστάνοντας τον αστυνομικό ζήτησε χρήματα ώστε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου συγγενικό της πρόσωπο

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.

Ειδικότερα, νωρίτερα, άγνωστος συνεργός του είχε τηλεφωνήσει σε 73χρονη, ο οποίος, παριστάνοντας τον αστυνομικό, αξίωσε την καταβολή χρηματικού ποσού των 170.000 ευρώ, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου συγγενικό της πρόσωπο, λόγω δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει, το οποίο θα παρέδιδε εκείνη στον αλλοδαπό.

Η ηλικιωμένη συμφώνησε τελικά στην καταβολή του χρηματικού ποσού των 60.000 ευρώ το οποίο θα παρέδιδε σε προκαθορισμένο ραντεβού στον αλλοδαπό.

Αστυνομικοί, που είχαν προηγουμένως ειδοποιηθεί από την ηλικιωμένη, αναπτύχθηκαν διακριτικά στο συμφωνημένο σημείο και επενέβησαν την ώρα που εκείνη παρέδιδε τα χρήματα στον αλλοδαπό και τον συνέλαβαν.

Τα χρήματα επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη, ενώ κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1.560 λέβα Βουλγαρίας, που βρέθηκε στην κατοχή του 39χρονου αλλοδαπού, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβη στο ραντεβού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version