banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο λιμάνι του Ναυπλίου

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε 11 διαφορετικά σημεία
nafplio kakokairia limani (6)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου (ΔΕΥΑΝ) ανακοίνωσε πρόσφατα την ολοκλήρωση μιας σειράς εξειδικευμένων ελέγχων στα όμβρια ύδατα στην περιοχή του λιμανιού στο Ναύπλιο, λόγω της δυσοσμίας που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε 11 διαφορετικά σημεία, τα οποία συλλέχθηκαν από κομβικά σημεία όπως η περιοχή απέναντι από το Τελωνείο, η Πλατεία Φιλελλήνων και η Παλιά Πόλη.

Για την εξασφάλιση της ακρίβειας των αποτελεσμάτων, οι αναλύσεις διεξήχθησαν από ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία αυτή της ΔΕΥΑΝ αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ποιότητας των ομβρίων υδάτων και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων που αφορούν τη ρύπανση ή άλλα ζητήματα που επηρεάζουν το θαλάσσιο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, Σωκράτης Δωρής, ο οποίος την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, σε δηλώσεις του, είχε αναφερει ότι η Παλιά Πόλη διαθέτει αποχετευτικό σύστημα για την προστασία των υδάτων, όμως κάποιοι έχουν παράνομα συνδέσει τις αποχετεύσεις τους με το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis