banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου καλεί στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Χιλιάδες εργαζόμενοι απαιτούν συλλογικές συμβάσεις και καταπολέμηση της ακρίβειας.
Συνδικαλιστές συγκεντρώνονται στο Άργος

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες για μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο τονίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τους εργαζόμενους.

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο των αιτημάτων, με έμφαση στη διασφάλιση του κατώτατου μισθού μέσω ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία έχει εξανεμίσει την αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Παράλληλα, η στεγαστική κρίση αποτελεί μια σοβαρή κοινωνική και οικονομική πρόκληση, με τις τιμές των ενοικίων και των ακινήτων να έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Η εύρεση προσιτής κατοικίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας και ανασφαλείς συνθήκες.

Το Εργατικό Κέντρο ζητά την επαναφορά της πλήρους και σταθερής εργασίας με προστασία του 40ωρου, καθώς και την αύξηση της αμοιβής των υπερωριών. Η βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, όπως και η μείωση των τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, είναι επίσης σημαντικά ζητήματα που τίθενται στο προσκήνιο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis