banner home design 800x400

Μεσσηνία: Κέντρο Κοινότητας ζητάει ο Δήμος Τριφυλίας

Μέχρι τώρα η εξυπηρέτηση των δημοτών γίνεται μία φορά την εβδομάδα από την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Καλαμάτας

Την υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος “Πελοπόννησος” για τη χρηματοδότηση του Δήμου Τριφυλίας στην πρόσκληση με τίτλο «Νέα Κέντρα Κοινότητας» αποφάσισε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή Τριφυλίας.

Όπως τονίστηκε στην εισήγηση, προτείνεται ο δήμος να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας. Μέχρι τώρα η εξυπηρέτηση των δημοτών γίνεται μία φορά την εβδομάδα από την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Καλαμάτας.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες παρέχουν ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους δήμων, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση αυτών των κατηγοριών ωφελουμένων.

Επιπρόσθετα, ένα Κ.Κ. δύναται να λειτουργεί και ως χώρος όπου συγκεντρώνεται η κοινότητα για ομαδικές δραστηριότητες και για θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Ενσωματώνονται δε στο υφιστάμενο ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης με στόχευση στις ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες.

Οι ωφελούμενοι της πράξης θα είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κ.Κ. και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν ανάλογο κίνδυνο, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ηλικιωμένοι ωφελούμενοι του προγράμματος ΕΕΕ, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στόχος είναι η αποτελεσματική και εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των πολιτών/ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό ή/και εθνικό επίπεδο και παράλληλα η πολυεπίπεδη υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version