banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Καλαμάτα: “Στη φάκα” 4 άτομα για ναρκωτικά

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: “Στη φάκα” 4 άτομα για ναρκωτικά
messinia narkwtika sillipseis

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη 4 ημεδαπών, δύο 23χρονοι, ένας 58χρονος καθώς και μια 18χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για
τα ναρκωτικά και το -κατά περίπτωση- αδίκημα παράβασης της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το πρωί στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο 23χρονος, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτος, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης
και κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος συλληφθείς αγόραζε ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης και στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς, κατόπιν ραντεβού, καθώς και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του. Ακολούθως, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο έτερος 23χρονος και ο 58χρονος λειτουργώντας ως μεταπωλητές (dealers), προμηθεύονταν από αυτόν, ποσότητες κοκαϊνης και κάνναβης για περαιτέρω διακίνηση.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, καθώς επίσης χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που
πραγματοποιήθηκαν σε όχημα, κατάστημα και οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 116,2 γραμμαρίων, εκ των
  • οποίων ήταν συσκευασμένες προς διακίνηση 99 ανισοβαρείς ποσότητες,
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 227,7 γραμμαρίων,
  • 3 ζυγαριές ακριβείας,
  • αυτοσχέδιος δοσομετρητής,
  • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,
  • 2 βεγγαλικά,
  • 5 κινητά τηλέφωνα,
  • τα χρηματικά ποσά των 2.650 ευρώ και 3.801 λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
  • όχημα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τουλάχιστον 20 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους συλληφθέντες.

Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

messinia narkwtika sillipseis (2)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis