banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Συμφωνήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με το Δήμο Ναυπλιέων

Συνάντηση Ορφανού και αντιδημάρχων με τους διευθυντές των σχολείων λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Ναυπλιέων με τη σχολική κοινότητα

Το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων με το Δήμο Ναυπλιέων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημητρίου Ορφανού, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ, με τους διευθυντές των σχολείων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας.

Βασικές επισημάνσεις

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν:

  • Η διαχείριση μεγάλων παρεμβάσεων σε Σχολεία με κριτήριο τις υφιστάμενες ανάγκες οι οποίες θα καταγράφονται από το Τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με τους διευθυντές των Σχολείων κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο κάθε σχολικού έτους και θα αποστέλλονται προς διεκπεραίωση στη Τεχνική Υπηρεσία μετά από γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και απόφαση του Δ.Σ.
  • Η αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας των Σχολείων (παρεμβάσεις ηλεκτρολογικές, ξυλουργικές υδραυλικές, συντηρήσεις καυστήρων, κλιματιστικών, βαψίματα κλπ.) διεκπεραιώνεται από το τμήμα παιδείας σε συνεργασία με την Τεχνική και την Οικονομική Υπηρεσία.
  • Η εκτέλεση μικρών τεχνικών παρεμβάσεων για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων τους, των ΑμεΑ, τα πεζοδρόμια γύρω από σχολεία κ.α. θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το τμήμα παιδείας σε συνεργασία με την Τ.Υ.Δ.Ν.
  • Η κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων και οι προμήθειες σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
  • Η ενθάρρυνση και πρακτική υποστήριξη περιβαλλοντολογικών δράσεων των Σχολείων με φυτεύσεις δέντρων, παρεμβάσεις συντήρησης πρασίνου και δέντρων, η καθαριότητα και απολύμανση των εσωτερικών αλλά και των αύλειων σχολικών χώρων κλπ. σε συνεργασία του Τμήματος Παιδείας με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, σε πολύ θετικό κλίμα, συνθήκη που εγγυάται την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis