banner home design 800x400

Ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε στη ΔΕΘ

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε στη ΔΕΘ

Ο Δήμος Τρίπολης διακρίθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές, κερδίζοντας την 3η θέση, για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης κοινού στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», για τις δράσεις του το 2023, με την τελετή βράβευσης να πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη ΔΕΘ.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βασίλειο Οικονόμου.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, σημείωσε τα εξής: «Είμαι επικεφαλής από τους παλιότερους, από τους πρώτους, σίγουρα ιστορικότερους δήμους του νεοελληνικού κράτους. Του δήμου Τρίπολης, με πρώτο δήμαρχο τον Πάνο Κολοκοτρώνη, τον πρωτότοκο του Στρατηγού. Είμαι επικεφαλής ενός Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο πλεονάζουν νέοι άνθρωποι – με ιδέες, με ανησυχίες, με καινοτόμες σκέψεις. Το κοινωνικό περιβάλλον, οι ποικίλες κοινωνικές ομάδες, τα προβλήματα και τα αιτήματα των δημοτών και της εποχής, μας ερεθίζουν, μας προκαλούν, μας κινητοποιούν. Ψάχνουμε για το καινούριο και το κοινωφελές στη φύση, στην πρωτεύουσά μας, στην τεχνολογία, στα μάτια των νέων αλλά και στη σοφία των ηλικιωμένων. Ψάχνουμε, ερευνούμε και είμαστε ένας τόπος σε “διαρκή κινητικότητα” δώδεκα (12) χρόνια τώρα, εννέα (9) επισήμως, εν γνώσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς οικονομική ενίσχυση, χωρίς να φορτώνουμε το ταμείο του Δήμου με αξιοσημείωτες δαπάνες. Στηριζόμαστε κυρίως ή μόνο στις ιδέες μας, σε προτάσεις δημοτών, σε παραδείγματα άλλων πόλεων εντός και εκτός Ελλάδας, στην καθημερινή πραγματικότητα που μας προκαλεί, μας ερεθίζει. Έτσι οι πεζοδρομήσεις, τα υπαίθρια mall, ο ποδηλατοδρόμος, οι αναπλάσεις, το πράσινο κλπ, είναι, πλέον, γεγονότα στην Τρίπολη και στα χωριά μας. Άτομα με ξεχωριστές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, η γυναίκα, το παιδί, αυτός που έχει την ανάγκη μας είναι η πρώτη έγνοια μας, η καθημερινή φροντίδα μας.

Θεωρούμε ότι κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, ότι προχωρούμε και θεμελιώνουμε το μέλλον με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αν έχουμε έσοδα από άλλες πηγές – κρατικές, ευρωπαϊκές ή χορηγικές – θα κάνουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερα. Όσα ονειρευόμαστε και θέλουμε.

Ένας δήμος δημιουργικά ανήσυχος, ένας δήμος που κινείται σε κάθε δυνατό πεδίο, που ψάχνει και ψάχνεται. “Εχθρός ” μας η ακινησία, η αδράνεια, ο εφησυχασμός. “Έχουν να το πουν” οι δημότες μας, οι επισκέπτες μας, η καθημερινότητα. “Έχει να το πει” η σημερινή διάκριση – βράβευση, για την οποία ευχαριστούμε και η οποία θα αποτελέσει νέα κινητήρια δύναμη για νέες κινήσεις – κατακτήσεις.

Ευχαριστώ!»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version