banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Δυναμικό ξεκίνημα για τον “Μοριά”

Ξεκινάει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το Πολιτιστικό, Λαογραφικό και Αθλητικό Σωματείο “ΜΟΡΙΑΣ” Ναυπλίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Δυναμικό ξεκίνημα για τον “Μοριά”

Το Πολιτιστικό, Λαογραφικό και Αθλητικό Σωματείο “ΜΟΡΙΑΣ” Ναυπλίου, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της νέας χορευτικής και αθλητικής χρονιάς, από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024. Το Σωματείο, πιστό στις αρχές της παράδοσης και της άθλησης, προετοιμάζεται για ακόμα μία χρονιά γεμάτη χορό, ρυθμό και κίνηση, προσφέροντας στα μέλη του μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν τη διασκέδαση με την υγεία και την πολιτιστική έκφραση.

ΜΟΡΙΑΣ: Μια νέα χορευτική χρονιά ξεκίνησε

Η παράδοση είναι η αλυσίδα που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των γενεών και μεταβιβάζει ήθη και έθιμα συμβάλλοντας στη δημιουργία της συλλογικής μνήμης. Παράλληλα, αποτελεί και τμήμα του πολιτιστικού αποθέματος ενός λαού.

Ένας λαός που έχει χάσει την επαφή με την παράδοση είναι σαν τον άνθρωπο με αμνησία. Φυσικά, βέβαια, οι παραδόσεις δεν αποτελούν θέσβατο, διότι οι κοινωνίες εξελίσσονται, το επίπεδο της μόρφωσης βελτιώνεται και η θέση του ατόμου μέσα σ’ αυτές αποκτά περισσότερο ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά.

Οι  Aρχαίοι  Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο, και ως δώρο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και εμείς σήμερα. Ας κλείσουμε τα μάτια στους φόβους και τις ανασφάλειες μας, ας απλώσουμε τα χέρια να νιώσουμε τον διπλανό μας, ας απελευθερώσουμε το κορμί μας να εκφραστεί και να πει ότι έχει ανάγκη η ψυχή μας και ας το αφήσουμε να στροβιλίζεται και σε κάθε στροφή να χάνουμε και κάτι από αυτά που μας βαραίνουν έως ότου μείνουμε απλά… εμείς.

Ρυθμική Γυμναστική: Ένα Ολυμπιακό Άθλημα για τα κορίτσια

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι γυναικείο άθλημα Ολυμπιακών αγώνων  Οι αθλήτριες γυμνάζονται συνδυάζοντας ειδικές τεχνικές γυμναστικής με την μουσική. Συνεπώς, συνυπάρχουν η γυμναστική με τον χορό, προσφέροντας στα παιδιά άριστο μυοσκελετικό σύστημα, εξαιρετική τεχνική κι ευλυγισία, αντοχή και ισορροπία, που προκαλούν ευεξία, ψυχική ανάταση και σωματική τελειότητα.

Για κορίτσια από 4 ετών.

Πληροφορίες – Εγγραφές

  • Υπεύθυνη: Κωστοπούλου Ιωάννα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και MSc
  • Τηλ. επικοινωνίας: 6932467920 και στο Facebook: ΜΟΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis