banner home design 800x400

Ναύπλιο: Αναβίωσε η συνομιλία του Νίκου Καρούζου με τον Γιάννη Ζουγανέλη

Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε μια μουσική παράσταση με παραμύθια του δρόμου, παραμύθια χαράς από τους αδελφούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Ένα μπουκάλι ουίσκι, δυο ποτήρια ένα στενό τραπέζι έξω από το σπίτι του ποιητή Νίκου Καρούζου, στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Ναύπλιο συστήνουν το σκηνικό όπου φιλοξενήθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον ποιητή Νίκο Καρούζο (Ακύλλα Καραζήση) και τον μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη (Ρένο Χαραλαμπίδη), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας.

Οι δύο άνδρες κουβέντιασαν, μπροστά σε ένα πολυπληθές και προσηλωμένο κοινό για περίπου μιάμιση ώρα, για τη μουσική, την ποίηση, το νόημα της τέχνης, την ιστορία, τον θάνατο και τη θέση του καλλιτέχνη. Ήταν μια αυθεντική συζήτηση ανάμεσα σε δυο φίλους, η οποία αποκάλυψε τους διαδοχικούς σταθμούς της ζωής τους αλλά και τα ζητήματα που τους απασχόλησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας. Η πραγματική συνομιλία μεταξύ του συγγραφέα Νίκου Καρούζου και του μουσικού και συγγραφέα Γιάννη Ζουγανέλη, η οποία έλαβε χώρα στις 13 Ιουνίου του 1986 στο σπίτι του πρώτου και μαγνητοφωνήθηκε σε τρείς κασέτες από τον δεύτερο, καλύπτει περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης.

Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε μια μουσική παράσταση με παραμύθια του δρόμου, παραμύθια χαράς από τους αδελφούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Μαζί τους ήταν και ο Στράτος Γκρίτζαλης στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version