banner home design 800x400

Καλαμάτα: Στα… κάγκελα οι οικότροφοι φοιτητές

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Καλαμάτας κινητοποιείται ενάντια σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες και την παράλογη απαίτηση εγγύησης.

Χθες, Τετάρτη, οι φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Καλαμάτας προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από τη φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον χώρο του πρώην ΤΕΙ. Η κινητοποίηση έγινε με βασικό αίτημα την άμεση κατάργηση της εγγύησης των 50 ευρώ, η οποία ζητείται από τους φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες.

Οι φοιτητές εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν στις εστίες, τονίζοντας ότι η κατάσταση «δεν πάει άλλο». Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Οικότροφων υπογραμμίζει ότι οι φοιτητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, όπως η έλλειψη πόσιμου νερού, η αδυναμία θέρμανσης και ψύξης, αλλά και η ελάχιστη πρόσβαση σε ζεστό νερό. Επιπλέον, επισημαίνουν την απουσία εστιατορίου, καθιστώντας αδύνατη τη σίτιση εντός του χώρου διαμονής.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε καλοκαίρι, καθώς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους και να καταθέτουν νέα αίτηση για στέγαση την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «οι οικότροφοι ζούμε κάτω από άθλιες συνθήκες και μας έχουν παρατημένους».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δήλωσε αρχικά αντίθετος στο αίτημά τους να μην καταβάλουν την εγγύηση, όμως, μετά από πιέσεις, δεσμεύτηκε ότι εφόσον υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η απαίτηση αυτή θα ανακληθεί.

Ο Σύλλογος δεσμεύεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι «το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα νικήσουμε».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version