banner home design 800x400

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Βροχές και οι καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλάζι αλλά και κεραυνούς, το επόμενο 48ωρο, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Για νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες βρίσκεται προ των πυλών, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα του ανάρτηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για βροχές και οι καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλάζι αλλά και κεραυνούς για το επόμενο 48ωρο, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόγνωση του Μαρουσάκη, θα ξεκινήσει κοντά στο μεσημέρι και θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα. Στο τέλος της ημέρας η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

«Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια» αναφέρει αρχικά και συνεχίζει: «Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα».

H κακοκαιρία θα είναι σύντομη και όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή ωστόσο από τις πρώτες ημέρες της εχόμενης εβδομάδας ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Ο καιρός την Παρασκευή 6/9

Στο Ιόνιο τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 τοπικά 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33, τοπικά στη νότια Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 7/9

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 8/9

Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και μόνο στα δυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version