banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Μπρα ντε φερ γονέων – δήμου για τους παιδικούς σταθμούς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων καταγγέλλει καθυστερήσεις και αδιαφορία από τη δημοτική αρχή – Κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία στις 5 Σεπτεμβρίου.
12 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων

Σε ένα «μπρα ντε φερ» ανακοινώσεων φαίνεται να επιδίδονται Δήμος Ναυπλιέων και μερίδα γονέων τις τελευταίες ώρες, για θέματα που αφορούν τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις και ελλιπή επικοινωνία από τη δημοτική αρχή. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του συλλόγου να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους, οι γονείς παραμένουν στον αέρα, με τα παιδιά τους να μην έχουν ακόμη ξεκινήσει τη σχολική χρονιά.

Είχε προηγηθεί σκληρή απάντηση του Δήμου Ναυπλιέων σε προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου, ο οποίος επιμένει στς θέσεις του και στο κάλεσμα για διαμαρτυρία.

Προβλήματα και καθυστερήσεις

Από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έπρεπε να ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους, οι γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εισαγωγή των παιδιών, ειδικά για εκείνους που δεν ανήκουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, καταγγελίες από γονείς αναφέρουν ότι τους ενημέρωσαν πως η διαδικασία προσαρμογής θα ξεκινήσει μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου, κάτι που επιτείνει την αβεβαιότητα και τη δυσκολία των οικογενειών.

Τι ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα δράση και να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σταθμών για όλα τα παιδιά.

Παράλληλα, απαιτεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των δημοτικών δομών, ενώ ζητά επίσης συγγνώμη από τη δημοτική αρχή για τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της.

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία

Οι γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, ανεξάρτητα από το αν είναι δικαιούχοι ΕΣΠΑ ή όχι, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους και να απαιτήσουν άμεσες λύσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών του Δήμου Ναυπλιέων, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis