banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Μεσσηνία: Ζητούν άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Πυλία

Τα Σωματεία Συνταξιούχων της Μεσσηνίας απαιτούν ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της παρουσίας του στην Ανατολική Πυλία λόγω των γεωμορφολογικών και υγειονομικών προκλήσεων.

Η παρουσία του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Πυλία είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητη, τονίζουν τα Σωματεία Συνταξιούχων της Μεσσηνίας, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η ανεπάρκεια πληρωμάτων και οχημάτων του ΕΚΑΒ στην περιοχή έχει ήδη οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες, γεγονός που υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, καθώς και το Παράρτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών, η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι γνωστή για τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, τις δυσπρόσιτες τοποθεσίες και τα κακώς συντηρημένα οδικά δίκτυα. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την υπολειτουργία των κέντρων υγείας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, καθιστούν την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΕΚΑΒ ακόμα πιο κρίσιμη.

Επιπλέον, η Ανατολική Πυλία, που αποτελεί σημαντικό τουριστικό και αγροτικό κέντρο με αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων, φιλοξενεί έναν πληθυσμό που κατά κύριο λόγο αποτελείται από ηλικιωμένους. Αυτοί οι κάτοικοι συχνά χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια, κάνοντας την επάρκεια των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων επισημαίνουν πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης προσπαθεί κάθε χρόνο να αντιμετωπιστεί προσωρινά με μετακινήσεις εθελοντών και αποσπάσεις οδηγών από άλλες υπηρεσίες, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Ζητούν μόνιμη λύση μέσω της πρόσληψης επαρκούς προσωπικού και της ενίσχυσης του στόλου των ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής και της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis