banner home design 800x400

Λεοντάρι Αρκαδίας: Πυλώνας στον αγώνα για την αναγέννηση της  «Φαλαισίας»

Το σύμπλεγμα των ορεινών γραφικών και ιστορικών χωριών του παλαιού Δήμου Φαλαισίας έχει τεθεί στο επίκεντρο των «Αρχιτεκτονικών Διάδρομων Μεσσήνης» τον τελευταίο χρόνο, σε μια προσπάθεια σύζευξης της Μεσσηνίας με τη Φαλαισία.

Στόχος είναι να ανακαλυφθούν και να προβληθούν με τη βοήθεια του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης τα «δυνατά» στοιχεία της Φαλαισίας που μπορούν να τεθούν στο επίκεντρο να ενδυναμωθούν και να αποτελέσουν αφορμή για πολιτιστική, ταξιδιωτική, εμπορική και περιηγητική διασύνδεση με τη Μεσσηνία. Ανάμεσα στα δυνατά στοιχεία και η αρχοντική γοητεία που διαπνέει το Λεοντάρι Αρκαδίας.

ΦΩΤΟ: Γιάννης Λάσκαρης

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί εδώ.

ΦΩΤΟ: Γιάννης Λάσκαρης

Όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα: «H αύρα του Ταϋγέτου διαπερνά μέσα από τα γραφικά σοκάκια τα παλαιά και πολλά αρχοντικά σπίτια του χωριού. Δικαία αναγνωρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια μικρογραφία καστροπολιτείας. Ένα σημαντικό για την εποχή του κάστρο δεσπόζει σαν αετοφωλιά πάνω από το πανέμορφο χωριό. Οσο για αναψυχή εδώ ο περιηγητής θα σταθεί σε παραδοσιακά και εκλεπτυσμένα καφενεία και καταστήματα εστίασης με τον κοινοτικό ξενώνα να προσφέρεται για ορεινή διαμονή. Στο Λεοντάρι μπορείς να ζήσεις ένα ήσυχο διήμερο αλλά και να παρατείνεις τη διαμονή για να εξερευνήσεις όλη τη Φαλαισία που σαγηνεύει και κρύβει πολλά μυστικά αλλά και να γνωρίσεις τον μοναστηριακό πλούτο της περιοχής. Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για να απολαύσεις αυθεντική ζωή χωριού στο Λεοντάρι.»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version